Simeone: Ponosan sam na novo polufinale

"Emotivan sam i ponosan nakon plasmana u treće polufinale za četiri godine. To smo ostvarili protiv tima koji je veoma čvrst, koji nije odustao", rekao je Simeone
0 komentar(a)
Dijego Simeone i Džejmi Vardi, Foto: Reuters
Dijego Simeone i Džejmi Vardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2017. 14:25h

Dijego Simeone je ranije ispisao istoriju na klupi Atletiko Madrida, a sada čini sve da ispiše najsjajniju - osvoji titu prvaka Evrope.

"Kolćonerosi" su eliminisali Lester u četvrtfinalu i igraće u trećem polufinalu Lige šampiona u posljednje četiri godine.

"Emotivan sam i ponosan nakon plasmana u treće polufinale za četiri godine. To smo ostvarili protiv tima koji je veoma čvrst, koji nije odustao", rekao je Simeone.

Atletiko Madrid je u prvom meču slavio sa 1:0, a u revanšu nije bilo pobjednika - 1:1.

"Kada se vratim na sam početak, moj jedini san je bio da stvorim konkurentan Atletiko, tim koji će frustrirati ostale timove na svim frontovima. Mislim da sam taj san i ostvario", dodao je Simeone.

"Sjajni timovi su Bajern, Barselona, Real Madrid, pogotovo u finansijskom pogledu. Mi smo više tim koji je konkurentan u sportskom smislu", kaže Argentinac.

Na pitanje da li će napustiti Atletiko ukoliko ove sezone osvoji Ligu šampiona, Simeone je rekao da tim misli samo na Espanjol, narednog protivnika u španskoj Primeri.

"Imamo samo jedan put, a to je da ne odustajemo od naših ciljeva. Insistiramo, insistiramo i samo insistiramo", zaključio je on.

Bonus video: