Budućnost pod ekstra pritiskom

Mladost - Petrovac u 15 sati, Budućnost - Rudar u 17. Dečić -Sutjeska u nedjelju u 15.30
5 komentar(a)
Rudar - Budućnost, Foto: Vijesti
Rudar - Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 15.04.2017. 08:23h

Nakon šest uzastopnih mečeva bez pobjede, Budućnost je pod velikim pritiskom da danas pobijedi Rudar - jedinu ekipu od koje je dva puta izgubila ove sezone.

Jer, konkurenti neočekivano prijete - Mladost, koja ima pet bodova manje, danas dočekuje Petrovac, dok Sutjeska, koja je na minus šest od lidera, sjutra u Tuzima uz TV prenos gostuju Dečiću.

Nova, 26. po redu runda prvoligaškog karavana, donosi sudar Zete i Grblja na Trešnjici, kao i dva duela u borbi za opstanak - Lovćen na Cetinju dočekuje Iskru, dok se u Bijelom Polju sastaju dva „davljenika” i glavni pretedenti za selidbu u niži rang, Bokelj i Jedinstvo.

Psihološki problem

Budućnost su uzdmale povrede, ali to nije jedini razlog očajne serije.

"Mnogo smo razgovarali proteklih dana, i mi igrači između sebe, kao i sa stručnim štabom. Povrede nas jesu izbacile iz ritma, ali uprkos tome moramo i možemo bolje. Pobjeda protiv Rudara je imperativ, i dalje se mi pitamo i nećemo dozvoliti da ispustimo prvo mjesto. Treba da pokažemo i inat, mislim da nam je potrebna samo jedna pobjeda da se vratimo u ritam, i da finiš sezone odigramo sa stilom", kaže defanzivac Budućnosti Nikola Vukčević.

Nije, međutim, samo Budućnost pod pritiskom - serijom loših rezultata, Rudar je došao u situaciju da strijepi čak i od direktnog ispadanja. Pljevljaci su izgubili šest uzastopnih mečeva u gostima, ali su zato pobijedili Budućnost i u Podgorici (jesenas, 0:2) i nedavno u Pljevljima (1:0).

"Budućnost je favorit, iako nam definitivno „leži“ kao rival. Čeka nas težak posao jer će oni po svaku cijenu nastojati da se vrate u pobjednički ritam, dok je naša namjera da konačno i na gostovanjima pokažemo da ova ekipa Rudara vrijedi mnogo više nego što to pokazuje tabela", kaže napadač Rudara Miloš Zečević.

Mladost želi da još "zakuva"

Mladost je odlično počela pod Dejanom Vukićevićem, slavila je u Pljevljima, a danas će pokušati kod kuće protiv Petrovca da veže pobjede i napravi još veći pritisak na Budućnost.

"Nadamo se da će pobjeda nad Rudarom biti impuls da napravimo seriju pobjeda u finišu sezone. Budućnost i dalje ima osjetnu prednost, ali ćemo se potruditi da još više zakomplikujemo prvenstvo - kaže Marko Burzanović, strijelac jedinog gola protiv Rudara.

Petrovac je prošlog vikenda protiv Zete zabilježio tek prvu pobjedu ovog proljeća, a drugoj polusezoni je već gubio od Mladosti u Podgorici (1:0, u 1. kolu nastavka).

"Prethodna dva kola su pokazala da smo u usponu forme, nadam se da ćemo i protiv kvalitetne Mladosti nastaviti u tom ritmu", kaže Aleksandar Nedović, tener Petrovca.

Lovćen nastavlja sprint?

Čak 19 bodova, od moguća 24, osvojio je Lovćen u drugoj polusezoni.

U pravom sprintu ka opstanku Cetinjanima su, međutim, potrebne pobjede i pobjede, svaka utakmica je odlučujuća.

Takva je i danas protiv Iskre, koja je debaklom protiv Sutjeske Kupu (0:5) prekinula seriju od pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu.

"Pobjedom bismo uhvatili priključak za opstanak u ligi", kazao je trener Lovćena Dragi Kanatlarovski.

Parovi

Subota

MLADOST - PETROVAC (15.00) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

JEDINSTVO - BOKELJ (16.00) Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

LOVĆEN - ISKRA (16.00) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

ZETA - GRBALJ (16.00) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

BUDUĆNOST - RUDAR (17.00) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Nedjelja

DEČIĆ - SUTJESKA (15.30, TV) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Bonus video: