"Đavoli" se spremaju kao za finale

Parovi četvrtfinala Lige Evrope (21,05 h): Anderleht - Mančester junajted, Selta - Genk, Ajaks - Šalke, Lion - Bešiktaš.
0 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.04.2017. 07:58h

Nakon prvih okršaja u borbi za plasman u polufinale najelitnijeg takmičenja, danas će početi borba za završnicu Lige Evrope. Ulog je veliki, a pređeni put je bio dug i zato se nijedan od rivala u četvrtfinalu neće štedjeti.

To posebno važi za najbogatiji i najveći klub među osam četvrtfinalista, Mančester junajted. Izabranici Žozea Murinja znaju važnost trofeja u Ligi Evrope, preko kojeg im je najizgledniji i najlakši put do plasmana u Ligu šampiona. Žrijeb je bio milostiv prema „đavolima”, pošto Anderleht nije klub kalibra koji bi trebalo da napravi problem.

"Pobjeda protiv Sanderlenda je bila sjajna i izuzetno važna, jer mi želimo da se borimo za plasman među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi. Smatram da je ona početak srećnom okončanju naše sezone. Igra protiv Anderlehta je još važnija. Mi u Ligi Evrope sada svaku utakmicu doživljavamo kao finale. Želimo trofej u Ligi Evrope a kvalitet naših igrača je garancija da nas niko ne može zaustaviti ka tom cilju", kazao je bek „đavola” Luk Šou.

A Belgija jedina ima dva kluba u četvrtfinalu, uz Anderleht tu je i Genk, koji igra u sjajnoj formi. Nju će testirati Selta u prvom duelu danas na „Balaidosu”. Ajaks će dočkati Šalke na „Amsterdam areni” dok će Lion biti domaćin trenutno najboljoj ekipi Turske.

Parovi četvrtfinala Lige Evrope (21,05 h): Anderleht - Mančester junajted, Selta - Genk, Ajaks - Šalke, Lion - Bešiktaš.

Bonus video: