Federer: Sanjam o prvom mjestu, ali...

"Igram manje od ostalih igrača, a da bih osvojio veliki broj poena moram da igram nevjerovatno dobro na velikim turnirima. To je teško izvodljivo, pored svih sjajnih momaka, kao što su Đoković, Marej, Nadal, Vavrinka, Nišikori i mnogi drugi", rekao je Federer
3 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2017. 08:14h

Nakon briljatnog starta sezone, osvajanja Australijan opena, Indijan Velsa i Majamija, Rodžer Federer je najavio pauzu do Rolan Garosa.

Sinoć je, doduše, odigrao humanitarni meč sa Endijem Marejem u Bazelu, a na kraju prokomentarisao šanse da se uključi u borbu za prvo mjesto na ATP listi.

"Logično je da se poslije tri pobjede na velikim turnirima govori o tome. Ja bih volio da opet budem broj jedan, mogu da sanjam o tome, ali realnost je drugačija. Kao prvo, igram manje od ostalih igrača, a da bih osvojio veliki broj poena moram da igram nevjerovatno dobro na velikim turnirima. To je teško izvodljivo, pored svih sjajnih momaka, kao što su Đoković, Marej, Nadal, Vavrinka, Nišikori i mnogi drugi. Konkurencija je enormna. Moj cilj i nije prvo mjesto, već da uživam u tensu, da budem zdrav, da dobro treniram... Vidjećemo šta će da se dogodi. Trenutno proživljavam sportsku bajku, a i uživam u odmoru, poslije sjajnog starta sezone", rekao je švajcarski maestro, koji zauzima četvrto mjesto na svijetu.

Bonus video: