Lider strepi od Iskre, Mladost u Pljevljima, zicer za Sutjesku

Zeta u Petrovcu, Grbalj dočekuje Dečić i ima priliku da ga preskoči na 5. poziciji, dok će vatreno biti u Kotoru - Bokelj i Lovćen igraju direktan duel za opstanak
1 komentar(a)
Budućnost - Iskra, Foto: Boris Pejović
Budućnost - Iskra, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.04.2017. 09:32h

Prekid niza od pet mečeva bez pobjede, lider Budućnost traži u Danilovgradu - protiv Iskre koja je povezala četiri trijumfa!

Ove dvije serije, jedna negativna, a druga pozitivna, nagovještavaju zamiljiv duel na stadionu „Braća Velašević”, u 25. kolu Telekom 1. CFL.

"Poremetile su nas povrede, one su glavni uzrok slabije forme i rezultata, ali ne tražimo alibi - vjerujem da ćemo protiv Iskre pokazati bolju igru i bolji odnos prema igri, te da ćemo osvojiti tri boda", kaže Milan Vušurović, krilo Budućnosti.

Uprkos očajnoj seriji, Budućnost je sigurna na vrhu, jer ima osam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca.

"Prvih pola sata protiv Bokelja u prošlom kolu su možda pokazatelj da se vraćamo u formu kojom smo jesenas bili dominantni. Vjerujemo u tri boda i početak uspješne serije", ističe Rade Petrović, pomoćni trener Budućnosti.

Podgoričani će opet biti oslabljeni, ali ne kao u prošlim kolima - u tim se, naime, vraćaju vezista Luka Mirković i defanzivac Nikola Vukčević.

Defanziva je posebno važna, jer je Budućnost u svakom od sedam proljećnih mečeva primila barem po gol, a danas će protiv sebe imati najboljeg strijelca drugog dijela šampionata - Rodoljub-Roki Paunović, napadač Iskre, daje gol po utakmici i najveći je adut tima Mirsada Omerhodžića.

- Respekt prema Budućnosti - igramo protiv dobrog tima, velikog kluba, ali ovo su prave utakmice za dokazivanje - kaže 30-godišnji Paunović.

I Mladost je u seriji od pet mečeva bez pobjede, a pokušaće da je prekine sa novim trenerom - Dejan Vukićević debitovaće na klupi aktuelnog šampiona, protiv Rudara u Pljevljima.

"Naša očekivanja su najveća, želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek, bez obzira što igramo protiv jakog Rudara", kaže kapiten Mladosti Mirko Raičević, koji se vraća u tim nakon povrede.

Iako ove sezone, najblaže rečeno, ne blistaju, iza Pljevljaka je pet uzastopnih trijumfa pod Golubinjom.

"Nadam se da ćemo iskoristiti njihovu nešto slabiju formu i trijumfovati. Mnogo bi nam značila tri boda, mada smo svjesni da je težak posao pred nama, pošto Mladost ima znatno bolju ekipu nego što to pokazuje proljećni učinak", optimista je kapiten Rudara, golman Miloš Radanović.

Trećeplasirana Zeta gostuje Pertrovcu - jednoj od samo dvije ekipe koje još nemaju trijumf u drugoj polusezoni (uz Jedinstvo).

"Mislim da je krajnje vrijeme da obradujemo naše navijače i prekinemo lošu seriju, iako neće biti lako protiv Zete", kaže Aleksandar Nedović, trener Petrovca.

Sutjeska kraj Bistrice protiv otpisanog Jedinstva ima priliku da upiše petu pobjedu na posljednjih šest utakmica (svaku pod Nikolom Rakojevićem), a ujedno se i zagrije za prvu utakmicu polufinala Kupa, protiv Iskre u srijedu.

"O Kupu ćemo razmišljati tek nakon utakmice sa Jedinstvom. Najteži su unaprijed dobijeni mečevi, zato moramo da budemo oprezni", kaže defanzivac Sutjeske Marko Vučić.

Grbalj dočekuje Dečić i ima priliku da ga preskoči na 5. poziciji, dok će vatreno biti u Kotoru - Bokelj i Lovćen igraju direktan duel za opstanak.

Parovi

SUTJESKA - JEDINSTVO (16h) Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

GRBALJ - DEČIĆ (16) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

PETROVAC - ZETA (16) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

RUDAR - MLADOST (16) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

ISKRA - BUDUĆNOST (16) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

BOKELJ - LOVĆEN (16) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Bonus video: