Derbi Madrida i prvi Savićev "Bernabeu"

Duel na madridskom hramu fudbala igra se danas u 16.15 časova, u okviru 31. kola Primere, a crnogorski reprezentativac najavljen je u prvoj postavi.
2 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Clubatleticodemadrid.com
Stefan Savić, Foto: Clubatleticodemadrid.com
Ažurirano: 08.04.2017. 09:39h

Nakon duela sa Realom u finalu Lige šampiona, pa madridskog derbija na „Visente Kalderonu” u prvom dijelu ove sezone, nekoliko obračuna sa Barselonom u prvenstvu i Kupu, kao i Bajernom u Ligi šampiona, defanzivac Atletika Stefan Savić danas će otvoriti još jednu stranicu vrhunskog fudbala - prvi put u karijeri igraće protiv Reala na „Santjago Bernabeuu”.

Duel na madridskom hramu fudbala igra se danas u 16.15 časova, u okviru 31. kola Primere, a crnogorski reprezentativac najavljen je u prvoj postavi.

Kada je Atletiko posljednji put igrao na Realovom stadionu, 27. februara 2016. godine, Savić je bio povrijeđen.

Pomenuti duel na „Bernabeuu” ujedno je i posljednji madridski derbi do sada u kojem je Atletiko - slavio. Bilo je 1:0 za „kolćonerose” golom Antoana Grizmana na samom početku mandata Zinedina Zidana, nakon čega je krenula nevjerovatna serije Reala od 40 mečeva bez poraza, koju je tek 15. januara ove godine prekinuo Stevan Jovetić.

Real i Atletiko su igrali dva finala Lige šampiona u posljednje tri godine, ali današnji duel neće biti direktan obračun za titulu u Primeri. Jer, Ronaldo i društvo imaju deset bodova više i jednu utakmicu manje od gradskog rivala, a njihov jedini pravi rival trenutno je Barselona, koja ima dva boda manje (i utakmicu više).

Atletiko, međutim, može značajno da naškodi Realu. Serijom od pet pobjeda u Primeri „kolćonerosi” su od Sevilje preuzeli treću poziciju, koja donosi direktan plasman u Ligu šampiona, pa u odličnom raspoloženju dočekuju derbi.

"Svaki igrač koji igra ovakvu utakmicu želi da pobijedi, to je logičan odgovor na pitanje šta očekujem", kazao je trener Dijego Simeone, koji poštuje Real.

"Realove brojke su impresivne. Osvojili su Ligu šampiona, SP za klubove, sada su prvi na tabeli i žele da osvoje prvenstvo".

Ćolo je jedini trener Atletika u istoriji koji je tri puta zaredom pobijedio na „Bernabeuu” u prvenstvu, a na pitanje je li to njegovo najveće dostignuće, odgovorio je:

"Ne, moj najveći uspjeh je remi na stadionu Barselone 2014, kojim smo osvojili titulu".

Zinedin Zidan će, s druge strane, danas upisati 300. utakmicu u Realu. Odigrao ih je 227 kao igrač, 72 puta je sjedio na klupi kao prvi trener.

"Ne razmišljam o porazu od Atletika prošle sezone, kao ni o našoj pobjedi ove sezone na njihovom stadionu (3:0). Svaka utakmica je priča za sebe. Atletiko je mnogo napredovao pod Simeoneom, igraju dobar fudbal i pokušaćemo da ih zaustavimo", kazao je Zidan, koji je u četvrtak protiv Leganesa odmorio Ronalda, Bejla i Krosa.

Ne samo zbog Atletika - već u srijedu Real gostuje Bajernu u četvrtfinalu LŠ. Iste večeri, Atletiko dočekuje Lester.

Bonus video: