Novi postupak protiv Zete jer je Rajo opet svraćao u službene prostorije

Radojica Božović, gazda Zete, trajno je isključen iz fudbalske organizacije odlukom disciplinske komisije FSCG 20. maja 2009. godine.
150 pregleda 6 komentar(a)
Rajo Božović, Foto: Boris Pejović
Rajo Božović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.04.2017. 14:58h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je postupak protiv Zete zbog ulaska Radojice-Raja Božovića u službene prostorije, nakon prvenstvene utakmice sa Rudarom.

"U službene prostorije za sudije ušlo je civilno lice – gledaoc Radojica Božović, koji nije član rukovodstva kluba i isti je isključen iz fudbalske organizacije, a istog su prepoznali delegat i sudije", navodi se u saopštenju FSCG.

Nakon uvida u prijavu Komisije za takmičenje FSCG i zvanične izvještaje zvaničnika utakmice, Disciplinska komisija FSCG je donijela odluku:

"Shodno članu 132 Disciplinskog pravilnika FSCG pokreće se disciplinski postupak protiv FK „Zeta“ zbog neizvršavanja Odluke Disciplinske komisije FSCG br. 1699-29/2 od 20.05.2009.godine, jer je Radojici Božoviću dozvolio ulazak u službene prostorije po završetku utakmice 24. kola Telekom 1. CFL između FK „Zeta“ - FK „Rudar“, iako je isti kažnjen isključenjem iz fudbalske organizacije čime bi počinio prekršaj iz člana 101stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.

Radojica Božović, gazda Zete, trajno je isključen iz fudbalske organizacije odlukom disciplinske komisije FSCG 20. maja 2009. godine.

Isti postupak protiv Zete vođen je i u avgustu prošle godine, takođe zbog ulaska Božovića u službene prostorije na stadionu pod Goricom, nakon meča između Zete i Grblja, koju su Golubovčani dobili rezultatom 2:1.

Epilog disciplinskog postupka je bilo oduzimanje tri boda Zeti.

Da li Zetu čeka nova kazna?

Zeta je meč protiv Rudara riješila u svoju korist 1:0 i preuzela treće mjesto na tabeli...

Bonus video: