Ben Arfa: Murinjo i Simeone misle da su izmislili fudbal

"Dok gledam Kristijana Ronalda ne osjetim ama baš nijednu emociju. Jednostavno je previše predvidiv", istakao je Ben Arfa
0 komentar(a)
Ben Arfa, Foto: Reuters
Ben Arfa, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2017. 16:18h

Francuski mediji jedva čekaju da dođu do Hatema ben Arfe i Marija Balotelija, ne zato što su najbolji igrači Lige 1, već iz razloga što poslije jedne rečenice koju izgovore javno u svijetu fudbala više ništa nije isto.

"Frans fudbal" je "ugrabio" Ben Arfu, zaboljavljenog asa Pari Sen Žermena, a ljevonogi majstor nije iznevjerio - bez ustezanja je rekao šta misli o današnjem fudbalu, Žoze Murinju, Dijegu Simeoneu, Kristijanu Ronaldu...

"Mnogi treneri misle da su izmislili fudbal ako pronađu način da zaustave protivnika. Ali to nije suština ove igre, pa i neka su u pitanju treneri poput Murinja i Simeonea", rekao je Ben Arfa i jasno stavio do znanja da mu se ne dopada fudbalska filozofija ponajboljih stručnjaka na planeti.

Pomenuo je i pokojnog Johana Krojfa:

"Ovo što sada igramo i gledamo je totalna suprotnost od onoga što je stvorio Johan Krojf. Taj fudbal pun slobode i klase više ne postoji. Nema više spektakla, fudbal je postao dosadan do te mjere da mi se ni ne gleda. Konkretno, mi u Ligi 1 ubijamo fudbal", dodao je Ben Arfa.

On je ljetos stigao u PSŽ nakon što mu je istekao ugovor sa Nicom, ali je u drugom planu kod trenera Unaja Emerija.

Ben Arfa je posljednji meč u Ligi 1 odigrao još u januaru, a mediji su više puta pisali o tome da mu Emeri zamjera na tome što nije spreman da bude dio ekipe i kada napada i kada se brani.

Kritike 30-godišnjeg fudbalera nisu zaobišle ni Kristijana Ronalda, osvajača četiri Zlatne lopte.

"Dok gledam Kristijana Ronalda ne osjetim baš nikakvu emociju. Jednostavno je previše predvidiv", istakao je Ben Arfa.

Ben Arfa je bio velika nada francuskog fudbala, još kada je počeo karijeru u Lionu. Kasnije je igrao u Marseju, a onda i u Premijer ligi (Njukasl, pa Hal).

Prije dva ljeta se vratio u Ligu 1 i u dresu Nice oživio karijeru, ali je u PSŽ-u do sada u svim takmičenjima dao svega dva gola na 31 utakmici.

Bonus video: