Kapelo: Inter ima budućnost, ništa mi nije jasno kada je Milan u pitanju

"Beloti je jedan od najboljih napadača u Evropi - odlično se kreće, brz je i veoma snažan. Uporedio bih ga sa Batistutom, s tim što Beloti ima još veći tehnički potencijal", istakao je Kapelo
74 pregleda 0 komentar(a)
Fabio Kapelo, Foto: Reuters
Fabio Kapelo, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2017. 15:19h

Inter ima bogatog kineskog vlasnika, kompaniju Suning, Milan bi brzo trebalo da ode istim putem, ali se prodaja toliko odužila da italijanska javnost sumnja da će do nje i doći.

Fabio Kapelo, legendarni italijanski trener, priznaje da ga zbunjuje situacija u kojoj se godinama unazad nalaze "rosoneri".

"Klub sa takvom istorijom kao što je Milan više ne smije da bude u ovakvoj poziciji. Iskreno, ništa mi nije jasno kada je u pitanju Milan i kakvi su mu planovi. Takav klub može da se nađe u reorganizaciji, da bude van Evrope godinu ili dvije, ali mora da pokaže ambiciju da juri vrhunske rezultate. To u ovom trenutku ne vidim", rekao je Kapelo.

Kada je u pitanju Inter, stvar je mnogo jasnija.

"Pred Interom je velika budućnost, ima iza sebe jaku kompaniju i korporaciju kakva je Suning", istakao je bivši trener Milana.

Kapelo pričao i o Juventusu, njegovim šansama protiv Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona.

"Juve ima šanse, ali samo ako bude igrao bolje nego što je bio slučaj sinoć protiv Napolija. Ta predstava mi se uopšte nije dopala. Juventus, ipak, ima karakter da pobjeđuje, osvojiće Skudeto, a protiv Barse su šanse podjednake. Zašto? Zato što Juve umije da se brani, Barselona ne", jasan je Kapelo.

Imao je šta da kaže i o Romi i situaciji kada navijači zvižde treneru Lućanu Spaletiju koji je s "vučicom" na drugom mjestu na tabeli.

"Ja sam napustio Romu nakon pet godina kada sam osjetio da više ne mogu mnogo toga da joj ponudim. Sa Spaletijem je nešto drugo, on je u Rimu godinu i po i uradio je mnogo toga. Roma ima sjajne igrače... Spaleti kao trener Rome ima ambiciju i pravo da kaže da želi Skudeto, ali je teško boriti se sa Juveom.

Kapelo je prokomentarisao napredak napadača Torina Andree Belotija.

"Beloti je jedan od najboljih napadača u Evropi - odlično se kreće, brz je i veoma snažan. Uporedio bih ga sa Batistutom, s tim što Beloti ima još veći tehnički potencijal", istakao je Kapelo.

Italijanski stručnjak je podržao inovacije u fudbalu i podigao ruku za video tehnologiju.

"Podržavam to, jer niko ne može da se ljuti kada se opravdano poništi gol ili se prizna. Video tehnologija će pomoći sudijama, ali i navijačima da prihvate odluke kada vide da su ispravne", zaključio je Kapelo.

Bonus video: