Parma slavi, kapiten u suzama: Ispunio sam obećanje

U posljednjem kolu Serije B, Parma je sinoć savladala Speciju 2:0, iskoristila remi Frozinonea sa Fođom (2:2) i obezbijedila direktan ulazak u Seriju A
181 pregleda 2 komentar(a)
Alesandr Lukareli, Foto: Twitter
Alesandr Lukareli, Foto: Twitter
Ažurirano: 19.05.2018. 07:21h

Parma je ponovo član Serije A. Nekadašnje "Mljekadžije" od naredne sezone ponovo će biti u društvu najboljih italijanskih timova.

Jedan od najzaslužnijih za ekspresan povratak u elitni rang nekadašnjeg osvajača Kupa pobjednika kupova i Kupa UEFA je kapiten Alesandro Lukareli.

Kada je Parma prije tri godine bankrotirala, Lukareli je imao ponude italijanskih provligaša da pojača njihove redove. On je, međutim, svaku ponudu odbio i odlučio da ostane. Tada je i obećao da će vratiti klub u Seriju A.

Lukareli je obećanje ispunio. Tri godine nakon bankrota, Parma je ponovo provligaš. Tim sa Enio Tardinija sinoć je izborio plaman u Seriju A i postao prvi tim u istoriji italijanskog fudbala koji je za tri godine uspio da iz Serije D stigne do prve lige.

"Obećao sam. Rekao sam da ću vratiti Parmu u Seriju A. Ispunio sam obećanje", kroz suze je rekao Lukareli za Sky Italia.

U posljednjem kolu Serije B, Parma je sinoć savladala Speciju 2:0, iskoristila remi Frozinonea sa Fođom (2:2) i obezbijedila direktan ulazak u Seriju A.

"Osjećaj je nevjerovatan. Ni u snovima nijesmo mogli da zamislimo ovakvu završnicu. Prije tri godine smo sa našim navijačima započeli ovo putovanje. Bilo je teških momenata, ali smo preživjeli. Oni nikada nijesu odustali i ponosan sam što sam njihov kapiten", kazao je Lukareli.

Bonus video: