Grizman: Oblak je najbolji na svijetu

0 komentar(a)
Stefan Savić i Jan Oblak, Foto: Instagram
Stefan Savić i Jan Oblak, Foto: Instagram
Ažurirano: 16.03.2017. 10:01h

Pogled na rezultat utakmice na "Kalderonu" (0:0), navodi na pomisao da je Atletiko Madrid rutinski odradio revanš sa Bajerom za prolazak u četvrtfinale, mada...

"Sve bi bilo drugačije da golman domaćina Jan Oblak nije "skinuo" naše zicere. Ipak, stvoriti takve tri-četiri stopostotne šanse na terenu Atletika ohrabruje nas u nastavku sezone", kazao je napadač "farmaceuta" Kevin Foland.

On dva puta i njegov imenjak Kampl nijesu sredinom drugog poluvremena uspjeli da savladaju slovenačkog golmana u pravom šuterskom treningu, koji im je nesmotrenošću obezbijedio štoper Atletika Himenes.

"Oblak je pokazao zašto mi, njegovi saigrači, tvrdimo da je najbolji golman na svijetu.On to dokazuje u svakoj igri, i samo je uradio opet. Što se našeg učinka u napadu tiče, on nije ni postojao jer nam je cilj bio da sačuvamo gol a ne jurišamo u napad. U četvrtrfinalu smo i to nas čini srećnim", istakao je najbolji fudbaler Atletika, Francuz Antoan Grizman.

Ni trener Bajera Tajfun Korkut nije krio da je zatečen nevjerovatnom klasom Oblaka.

"Čestitam Atletiku, naročito Oblaku. Zaista je odbranio i obnoi što se smatra nemogućim".

"Imao sam sreće, jer sam vidio prvi udarac. Brzo sam reagovao i nakon narednih i uspio sam da sačuvam gol. Nekada eto, uspijete da odbranite tri udarca u jednom napadau, a nekada prođe prvi šut. To je teško objasniti", ostao je skroman 24-godišnji golman Atletika.

Bonus video: