"Crveni se oštre na "žute"

Žrijeb pobjednika osmine finala za parove četvrtfinalnih utakmica biće sjutra u Nionu
0 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2017. 08:40h

Mančester junajtedu je povratak u evropsku elitu najizgledniji preko osvajanja Lige Evrope, i u taboru „đavola” neće biti tako spokojni kao pred četvrtfinale FA kupa, koje su izgubili na gostovanju Čelsiju. Ipak, protiv Čelsija trener „đavola” Žoze Murinjo nije mogao da računa na plejadu asova, među kojima je bio i švedski napadač Zlatan Ibrahimović - lider ekipe koji se uželio fudbala.

Zato su šanse ruskog viceprvaka Rostova za prolaz minimalne, uprkos odličnoj prvoj utakmici, koja je, međutim, odigarna na izuzetno loše pripremljenom terenu. Na „Old Trafordu” će sve biti drugačije. Tačnije, na nivou jednog od najbogatijih i najvećih svjetskih klubova.

"Daćemo sve od sebe da se plasiramo u četvrtfinale Lige Evrope. Rezultat iz prvog meča govori u prilog tome da ništa još nije riješeno a mi znamo da je Rostov odlična ekipa. Igrali su sjajnu evropsku sezonu i stekli potrebno iskustvo. Ipak, nama ide u prilog to što je suspendovan Timofej Kalačjov. Iako je Rostov u rotaciji u prvenstvenom duelu sa Rostovom pokazao da ima dostojnu zamjenu, ipak će im faliti to iskustvo i pobjednički mentalitet Kalačjova", kazao je trener „đavola”, Murinjo. Puno vatre biće i na Olimpiku, gdje Roma dočekuje Lion. U prvom dueli „vučica” je sjajno ušla u meč, pokazala se kao bolji rival, da bi potom nizom početničkih grešaka dozvolila dva gola minusa koja će morati da juri.

Najmanje interesantan revanš, makar na papiru, trebalo bi da bude belgijski okršaj, pošto je Genk na terenu Genta slavio ubjedljiv trijumf. U njemačkom derbiju Lige Evrope, domaći Menhengladbah ima ulogu favorita protiv Šalkeom, ne samo zbog remija sa golom u gostima, već i pobjede na svom terenu u Bundesligi, neposredno pred evropske okršaje.

Anderleht je favorit u duelu sa kiparskim APOEL-om zbog pobjede u gostima, dok će puno „vatre” biti u utakmici lidera turskog i grčkog prvenstva u Istanbulu.

Parovi - 19 sati: Bešiktaš - Olimpijakos (prvi meč 1:1), Genk - Gent (5:2), Krasnodar - Selta (1:2). Od 21.05 časova: Ajaks - FC Kopenhagen (1:2), Anderleht - APOEL (1:0), Roma - Lion (2:4), Borusija M. - Šalke (1:1), Mančester junajted - Rostov (1:1)

Bonus video: