Budućnost želi seriju za titulu

Pretposljednju rundu drugog kruga otvaraju Mladost i Grbalj (14 sati). Pola sata kasnije počinju četiri meča, Budućnost - Dečić u 16
1 komentar(a)
Budućnost - Dečić, Foto: Boris Pejović
Budućnost - Dečić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.03.2017. 09:30h

Samo jedna pobjeda na tri utakmce, primljeni gol na svakom proljećnom meču, smanjenje prednosti na vrhu sa 11 na osam bodova - je li Budućnost u blagoj krizi na startu drugog dijela sezone, ili su samo u pitanju prolazne slabosti, mogao bi da odgonetne današnji duel pod Goricom protiv trećeplasiranog Dečića (16 sati).

"Dozvolili smo da rivali smanje zaostatak na tabeli, ali i dalje se mi sve pitamo. Vjerujem da ćemo serijom pobjeda osigurati titulu, koja neće doći u pitanje", ne ostavlja dilemu bek „plavih” Momčilo Raspopović.

Budućnost je oslabljena protiv Dečića, igraće bez dva fudbalera koji su ukupno dali 16 golova u dosadašnjem dijelu sezone - Goran Vujović je suspendovan, a Milivoje Raičević povrijeđen.

"Ako otvorimo utakmicu na vrijeme, pobjeda neće doći u pitanje", kaže trener Budućnosti Miodrag Vukotić, koji ipak ne očekuje tako lak zadatak.

"Dečić se pokazao kao kvalitetna ekipa, odlično vođena s klupe. Igraju dobro u defanzivnom bloku i iz kontri traže svoje šanse, a u ovom prvenstvu su to dobro iskoristili i nalaze se na visokoj poziciji", dodao je trener Budućnosti.

Dečić nikad nije pobijedio Budućnost u samostalnoj Crnoj Gori - na 25 međusobnih duela, Tuzani su izvukli samo tri remija.

Nikad ranije, međutim, nisu igrali protiv Budućnosti kao trećeplasirani na tabeli.

"Najteže gostovanje je pred nama, tradicija je na strani Budućnosti, ali spremni smo da je srušimo", kaže vezista Dečića Edvin Kuč.

U prvom dijelu sezone, u Tuzima, Budućnost je slavila 2:1.

"Bila je to možda i naša najbolja utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Ako ponovimo slično izdanje, vjerujem da će rezultat biti bolji", dodaje Kuč.

Drugoplasirana Mladost dočekuje Grbalj, svoju „crnu beštiju” - ekipa iz Radanovića je jesenas eliminisala Podgoričane iz Kupa, a savladala ih je čak šest puta na posljednjih osam utakmica.

"Veliki su nam dužnici. Radi se, međutim, o odličnoj ekipi, koja možda igra i najljepši fudbal u drugom dijelu sezone. Mi želimo da sa tri boda ostanemo u trci za titulu, da tu trku barem učinimo zanimljivijom", kaže Milan Đurišić, ofanzivni bek Mladosti.

U Petrovcu se sastaju ekipe koje traže izlaz u Evropu - domaćin želi prvu proljećnu pobjedu, a Sutjeska da napravi niz, nakon prošle nedjelje i prvog meča Nikole Rakojevića na klupi.

"Potreban nam je trijumf u meču sa izuzetno kvalitetnom ekipom Sutjeske, koja je već sada u usponu forme. Neće biti lako, ali mislim da znamo način kako da se suprotstavimo rivalu. Očekuje nas velika borba, a disciplina u igri i maksimalna koncentracija u odbrani mogu odnijeti prevagu", kaže trener Petrovca Aleksandar Nedović.

Zeta gostuje posljednjeplasiranom Jedinstvu u Bijelom Polju, ima šansu da trijumfom sama ostane na trećem mjestu, pod uslovom da Dečić ne pobijedi pod Goricom.

Na Cetinju je direktan duel rivala za opstanak - ekipa Lovćena, koja je od mogućih devet na proljeće osvojila sedam bodova, dočekuje Bokelj. U slučaju trijumfa, Cetinjani bi se bodovno izjednačili sa Kotoranima na 10. mjestu.

"Bokelj je pobjedom nad Jedinstvom prekinuo niz bez pobjede, koji je trajao od 8. kola i sigurno da dolaze u dobrom raspoloženju. Međutim, sve je u našim rukama i mislim da ćemo, ukoliko ponovimo dobru partije iz prva tri jesenja kola, doći do pobjede", kazao je štoper Lovćena Draško Adžić.

Rudar u Danilovgradu: Iskra respektuje goste i traži bodove

Nakon dva vezana poraza, a čak devet na posljednjih 10 mečeva, računajući i prvi dio sezone, Iskra više nema pravo na grešku u borbi za opstanak.

Danilovgrađani, međutim, imaju težak zadatak - u goste im dolazi Rudar.

"Ne prijetimo Rudaru, u pitanju je klub sa najviše trofeja u Crnoj Gori, tako da prema njima imamo maksimalan respekt. Sa druge strane, nama su potrebni bodovi i dobri rezultati, naročito nakon dva vezana poraza. Iskra po sastavu tima mora i može da igra bolje, nadam se da ćemo to pokazati već danas", kaže bek Iskre Luka Pejović.

Pljevljaci stižu na krilima dobre igre i pobjede protiv Budućnosti u prošlom kolu.

"Prepuni smo samopouzdanja koga je ranije ponekad nedostajalo. Biće teško, jer i domaćinu su bodovi i te kako potrebni, ali vjerujem da smo kvalitetniji i da možemo do druge uzastopne pobjede", optimista je strijelac sva tri gola Rudara ovog proljeća, 18-godišnji Miloš Zečević.

Parovi

MLADOST - GRBALJ (14) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

LOVĆEN - BOKELJ (14.30) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

JEDINSTVO - ZETA (14.30) Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

PETROVAC - SUTJESKA (14.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ISKRA - RUDAR (14.30) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - DEČIĆ (16.00) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Bonus video: