Može li ovakav Real da poremeti računicu Barsi?

Veliki rivali se sastaju večeras na “Nou Kampu” u prvom meču polufinala Kupa kralja. Još se ne zna da li igra Lionel Mesi
615 pregleda 0 komentar(a)
Luis Suares daje gol za Barsu na posljednjem meču protiv Reala, Foto: Joan Monfort
Luis Suares daje gol za Barsu na posljednjem meču protiv Reala, Foto: Joan Monfort
Ažurirano: 06.02.2019. 15:56h

Realovi problemi kao da polako nestaju u sezoni koja je do sada kao po pravilu nudila samo razočaranja. Koliko god “kraljevski klub” ove sezone igrao skromno, činjenica je da je i dalje u igri za sve trofeje.

Kup kralja je od svih najmanje bitan, ali na redu su mečevi sa Barselonom, dueli u kojima Real htio ili ne mora da prevaziđe sopstvene mogućnosti.

Prva utakmica polufinala Kupa se igra večeras (21) u Kataloniji.

- El klasiko je nešto što nas posebno inspiriše, ali u ovom momentu to je meč kao i svaki drugi. Real uvijek želi da pobijedi, za sve godine u klubu sam naučio i da bez dileme ide na “Nou Kamp” da dobije - rekao je trener Reala Santjago Solari.

Barsi pripada uloga favorita, ali i španska javnost je oprezna u najavama. Razlog je što se ne zna da li će biti spreman Lionel Mesi.

Najbolji igrač “blaugrane” se povrijedio u subotu protiv Valensije i pod znakom pitanja je za utakmicu sa Realom.

- Leo je i dalje upitan. Sve ćemo znati nakon posljednjeg treninga. Da li će igrati? Ne znam - istakao je trener Barse Ernesto Valverde.

Real je u seriji od pet pobjeda (tri u Primeri i dvije u Kupu), a remi Barse protiv Valensije za vikend učinio je da Solarijev tim donekle smanji minus. Sada ima osam bodova manje od Barse, lidera i aktuelnog šampiona.

- Poenta je u tome da nismo u situaciji da biramo utakmice. Propustili smo mnogo u prvenstvu, a Kup je sasvim drugo takmičenje. Želimo da ga osvojimo - kaže Solari.

Na pitanje da li bi bilo bolje da Mesi ne igra, odgovorio je:

- Najbolje je kada su na terenu svi najbolji igrači. U tome je draž fudbala.

Barsa nije u tri “el klasika” zaredom izgubila, a posljednji međusobni duel u oktobru prošle godine bio je koban za bivšeg trenera “merengesa” Đulena Lopetegija kada je ga najveći rivali ponizio i pobijedio 5:1. I to bez Mesija...

Kada je u pitanju Kup, posljednji okršaj je pripao Realu, i to u finalu na “Mestalji” u aprilu 2014. Tim koji je tada vodio Karlo Anćeloti slavio je 2:1 golovima Anhela di Marije i Gareta Bejla.

Od tada, Barsa je sve četiri godine osvajala Kup i sada je na brojci od 30, po čemu je najtrofejnija u Španiji. Real je na brojci od 19 pehara, ispred njega je i Atletik Bilbao (23).

Bonus video: