As Reala fudbalom pobjeđuje bolest

Naćo je kao 12-godišnjak otkrio da je dijabetičar
1 komentar(a)
Naćo, Foto: Reuters
Naćo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2017. 09:07h

Kada je imao 12 godina, fudbaler Reala Naćo otkrio je da je dijabetičar, a prvo uputstvo ljekara bilo je da mora da prestane da se bavi sportom.

“Bio sam dijete, dvije godine sam trenirao u Realu, a odjednom moj svijet se srušio. Sedam dana sam proveo u bolnici. Rečeno mi je da više ne mogu da treniram. Srećom, upoznao sam tada doktora Ramiresa, koji je i danas moj endokrinolog. On je imao mekši stav – rekao mi je da je sport zdrav i da baš moram da nastavim”, ispričao je 27-godišnji Naćo.

“Sjećam se da je bio ponedjeljak i da je moj život počeo ponovo”, kaže defanzivac, koji je sa Realom osvojio dvije Lige šampiona, a sedam puta bio reprezentativac Španije.

Kako izgleda 15-godišnja borba sa dijabetesom, uz sve napore koje zahtjeva fudbal na najvećem nivou.

“Nemam nikakva ograničenja, osim što moram da budem oprezniji tri puta nego ostali. Jedem sve, ali u količinama, koje mi prepiše moj ljekar. Bolest mi je, na neki način, i pomogla da postanem odgovornija osoba, da budem maksimalno profesionalan, jer, ipak, moram da vodim računa o svakom detalju. Znam da će tako biti do kraja života, ali navikao sam i ne razmišljam drugačije”, kazao je Naćo, koji je pravi sportski fanatik.

“I kada sam na odmoru od fudbala veoma sam aktivan – vozim bicikl, plivam, učestvujem na manjim takmičenjima u triatlonu… Jedino tako se osjećam ispunjeno”, kazao je igrač Reala.

Bonus video: