Igrači Lestera trčali 11 kilometara više nego kod Ranijerija

Iako su igrači i čelnici kluba demantovali da je Ranijerija “otjerao” bojkot pojedinih prvotimaca, ipak je postojala neobično ogromna razlika u odnosu prema igri, angažovanju, energiji, borbi za svaku loptu protiv Liverpula u odnosu na većinu prethodnih mečeva
55 pregleda 0 komentar(a)
Lester, Foto: Reuters
Lester, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2017. 15:09h

Dok čelnici Lestera traže nasljedniku Klaudiju Ranijeriju, dvoume se da li da ukažu povjerenje Kregu Šekspiru do kraja sezone, ili angažuju iskusnog trenera, kao što su Hodžson i Hidink, engleski mediji pišu o čudesnom preporodu šampiona u prvom meču od odlaska italijanskog trenera.

Statistika je, naime, pokazala da su fudbaleri Lestera na utakmici sa Liverpulom trčali 11 kilometara više nego u duelu sa Seviljom, posljednjem na kojem ih je vodio Ranijeri.

Ukupno su “lisice” pretrčale 117,75 kilometara, dok su samo nekoliko dana ranije, na “Pishuanu”, ostale na 106,6 pretrčanih kilometara.

I to nije bio njihov najslabiji učinak u toj, u modernom fudbalu veoma važnoj kategoriji.

Recimo, na meču sa Soutemptonom, koji su izgubili 3:0, Ranijerijevi momci trčali su ukupno svega 103,26 kilometara.

“Znam šta hoćete da kažete, ali nije u pitanju momenat volje. Mi smo i na prethodnim utakmicama pokušavali koliko smo mogli, ali nije išlo. Srećom, protiv Liverpula je krenulo, bila je to velika reakcija cijelog tima”, rekao je Džejmi Vardi.

Iako su igrači i čelnici kluba demantovali da je Ranijerija “otjerao” bojkot pojedinih prvotimaca, ipak je postojala neobično ogromna razlika u odnosu prema igri, angažovanju, energiji, borbi za svaku loptu protiv Liverpula u odnosu na većinu prethodnih mečeva.

“Kritike takve vrste nisu na mjestu. Mogu samo da kažem da je igra protiv Liverpula model kojim bi trebalo da nastavimo dalje”, kazao je Dani Drinkvoter.

Teško objašnjiva je i razlika u broju istrčanih sprinteva na posljednje dvije utakmice – u Ranijerijevoj oproštajnoj, fudbaleri Lestera imali su 422 sprinta, u prvom meču nakon njegovog odlaska čak 122 više.

Razlika je, zaista, očigledna i golim okom, i na osnovu statističkih podataka.

A sve ostalo, pa i odgovor na pitanje, kako se za četiri dana jedna ekipa toliko promijenila – ostaje u domenu nagađanja.

Bonus video: