JAVLJA RIMSKA REPUBLIKA

Konte napušta Čelsi i vraća se u Italiju?

Pozadina svega je, međutim, kontakt koji je Konte ostvario sa Interom, odnosno sa čelnicima kompanije "Suning", koji imaju ambiciozne planove sa klubom iz Milana
1 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.02.2017. 08:34h

Senzacionalnu vijest javila je jutros rimska "Republika" - Antonio Konte napustiće Čelsi na kraju sezone i vratiće se u Italiju.

List piše da italijanski trener ne uživa u Londonu, iako ima blistave rezultate i na putu je ka tituli, a nije, navodno, ni u najboljim odnosima sa Romanom Abramovičem.

Ruski tajkun, vlasnik kluba, neće opredijeliti mnogo novca za ljetnji prelazni rok, piše "Republika", ali je najveći problem to što nije dozvolio Konteu da promijeni stručni štab i angažuje trojicu novih ljudi.

Pozadina svega je, međutim, kontakt koji je Konte ostvario sa Interom, odnosno sa čelnicima kompanije "Suning", koji imaju ambiciozne planove sa klubom iz Milana.

Kontea je zainteresovala priča, tvrdi list, pa je spreman da raskine ugovor sa Čelsijem, koji mu važi do jula 2019. godine, a čelnici Intera da plate 30 miliona eura za njegovo obeštećenje.

Inter se bori za plasman u Ligu šampiona, ali ima male šanse da dođe do evropske elite, jer kasni šest bodova za trećeplasiranim Napolijem.

U opasnosti je i Liga Evrope, milanski klub je trenutno šesti, sa dva boda manje od Lacija, a tri od Atalante.