Ranijeri: Moj san je završen

"Bilo je to vrijeme radosti i sreće koje nikad neću zaboraviti. Bilo mi je zadovoljstvo i čast biti prvak Engleske sa fudbalskim klubom Lester."
8 komentar(a)
Ranijeri, Foto: Reuters
Ranijeri, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2017. 18:01h

Dan nakon smjene koja je, čini se kao nikada ranije, ujedinila fudbalski svijet, sada već bivši trener Lestera Klaudio Ranijeri obratio se javnosti emotivnim pismom u kojem je napisao:

"Juče je moj san završen".

Čelnici Lestera uručili su juče italijanskom stručnjaku, samo sedam mjeseci nakon što je sa "lisicama" napravio fudbalsko čudo decenije - osvojio englesku Premijer ligu.

"Nakon euforije prošle sezone i osvajanja titule prvaka, sve što sam sanjao i želio bilo je da ostanem u Lestertu - klubu koji volim, zauvijek".

"Nažalost, to se nije dogodilo. Moj san je ugašen".

Ranieri je dodao: "Želim da se zahvalim svojoj supruzi Rosani i cijeloj porodici za beskrajnu potporu koju sam imao tokom mog boravka na klupi Lestera"

Italijan se zahvalio i svojim agentima, Stivu Katneru i Fraku Granelu, koji su mu pomogli da dođe u Lester i, kako je napisao, "dali mu priliku da postane prvak Engleske".

"Moja zahvalnost ide i za moje sarednike Paola i Andreu, koji su me pratili na ovom čudesnom putovanju.

"Iznad svega, hvala Fudbalskom klubu Lester. Avantura je bila nevjerovatna i ona će živjeti sa mnom, zauvijek", rekao je Ranijeri.

Tu nije završio..

"Hvala i vama, svim novinarima i medijima širom svijeta, koji su nas pratili na našem putu i sa uživanjem prenosili najveću priču fudbalske istorije".

"Od sveg srca se zahvaljujem svima u klubu, od igrača, preko osoblja i svako ko je bio dio onoga što smo postigli. Najviše hvala navijačima. Već prvog dana u Lesteru, oni su osvijili moje srce. Nito ne može da nam oduzme ono što smo zajedno postigli. Nadam se da svakog dana razmišljate o tome nasmijani, kao što to i ja činim".

Ranijeri je pismo završio rečenicom:

"Bilo je to vrijeme radosti i sreće koje nikad neću zaboraviti. Bilo mi je zadovoljstvo i čast biti prvak sa Fudbalskim klubom Lester."

Bonus video: