Junajted protiv Rostova, duel Šalkea i Menhengladbaha

Utakmice osmine finala Lige Evropa na programu su 9. i 16. marta.
0 komentar(a)
Liga Evrope, Foto: Reuters
Liga Evrope, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2017. 13:04h

Jedan od favorita za konačan trijumf u Ligi Evrope, Mančester junajted igraće u osmini finala protiv ruskog Rostova, ekipe sa najslabijim UEFA koeficijentom među 16najboljih u ovom takmičenju, odlučeno je danas žrijebom u Nionu.

Tim Žozea Murinja je favorit da preskoči ovu rundu i nastavi put ka trofeju, kojim bi postao peti klub u istoriji koji je osvajao sva tri evropska kupa (računajući i nekadašnji Kup kupova). Do sada je to pošlo za rukom Čelsiju, Bajernu, Juventusu i Ajaksu.

U njemačkom duelu sastaće se Šalke i Borusija iz Menhengladbaha. Dva tima će se sljedećeg mjeseca susresti tri puta u 13 dana, jer 4. marta igraju i meč u Bundesligi.

Šalke, koji je trenutno najboje rangiran na UEFA rang listi od preostalih učesnika Lige Evrope, kod kuće je u oktobru slavio protiv Borusije sa 4:0. Šalke je osvojio Kup UEFA u sezoni 1996/97, dok je klub iz Mehnengladbaha trijumfovao dva puta, 1975. i 1979. godine.

Zanimljivo će biti i dvomeču Liona i Rome, koji su igrali u osmini finala Lige šampiona prije tačno 10 godina. Nakon 0:0 na "Olimpiku", Roma je u revanšu u gostima slavila 2:0 i prošla dalje. I tada je trener Rimljana bio Lućano Spaleti.

Snage će odmjeriti i belgijski klubovi Gent i Genk. U prvenstvu je ove sezone skor izjednačen, Gent je kod kuće slavio 1:0, a Genk, koji je takmičenje u Ligi Evrope počeo od julskih kvalifikacija, sa 2:0.

Utakmice osmine finala Lige Evropa na programu su 9. i 16. marta.

Finale je zakazano za 24. maj na 'Friends Areni' u Solni.

Bonus video: