Gigs: Previše je stranih trenera u Premijer ligi

1 komentar(a)
Rajan Gigs, Foto: BBC
Rajan Gigs, Foto: BBC
Ažurirano: 22.02.2017. 16:19h

Nekadašnji fudbaler i pomoćni trener Mančester junajteda Rajan Gigs ocijenio je da u Premijer ligi radi previše stranih trenera, zbog čega domaći stručnjaci dobijaju manje šansi.

Gigs je 2014. vodio četiri utakmice Junajteda kao vršilac dužnosti trenera. Mediji su ga povezivali sa poslom u Svonsiju prošle jeseni, ali je taj posao dobio Amerikanac Bob Bredli, kao i ovog januara, kada je ekipu preuzeo Englez Pol Klement.

"Mislim da trenutno nema dovoljno britanskih trenera. Mislim da je važno da britanski treneri dobijaju šansu. Ima mnogo vrhunskih stranih trenera u Premijer ligi, ali takođe ima i mnogo kvalitetnih britanskih trenera i menadžera", rekao je Gigs za Bi-Bi-Si.

U Premijer ligi igra 20 klubova, a sedam od njih imaju strane trenere, ali ti klubovi zauzimaju prvih sedam mjesta na tabeli. Najbolje plasirani klub sa britanskim trenerom je Vest Bromvič Albion, koji je na osmom mjestu i čiji je trener Velšanin Toni Pjulis.

"Ako ne dobijete šansu, nećete moći da pokažete šta možete da uradite i da vidite kako ćete raditi sa talentovanim timom. Kao što rekoh, ima kvalitetnih stranih trenera. Ja samo razmišljam o ravnoteži, jer je u ovom trenutku previše stranaca, a britanski treneri prosto ne dobijaju šansu", rekao je Gigs.

Bonus video: