Runija (ne)interesuje Kina

"Runijevi predstavnici bili su Kini, razgovarali sa klubovima, vidjeli kakva je atmosfera. Kada su mu prenijeli utiske, zaključak je da je kineska liga ispod nivoa na kome Runi želi da bude", piše "Independent"
0 komentar(a)
Runi, Foto: Reuters
Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.02.2017. 14:45h

Na sportskim stranama nekoliko engleskih medija jutros je osvanuo naslov: "Runi do utorka ide u Kinu".

Nakon što je Žoze Murinjo juče rekao da ne može da garantuje da će legenda Mančester junajteda ostati u klubu, krenule su spekulacije da je sve gotovo i da će odlaskom u Peking Guan ili Tjanđin, Runi postati najbolje plaćeni fudbaler svih vremena sa 62 miliona eura godišnje zarade.

Ipak, kako dan odmiče, javljaju se i druge opcije.

"Independent", koji se, obično, ne bavi spekulacijama visokog ranga, tvrdi da Runijev transfer u Kinu ne samo da nije izvjestan, već i da se sigurno neće dogoditi.

"Runijevi predstavnici bili su Kini, razgovarali sa klubovima, vidjeli kakva je atmosfera. Kada su mu prenijeli utiske, zaključak je da je kineska liga ispod nivoa na kome Runi želi da bude", piše "Independent".

Runi, navodno, želi da ostane u Junajtedu, a ako mu iz kluba saopšte da više nije potreban, onda će se okrenuti drugim opcijama - evropskim.

Najbolji strijelac u istoriji "đavola", koji u oktobru puni 32 godine, vjeruje da još može mnogo da pruži na velikoj sceni, te da nema potrebe da trči na novcem.

On ima ugovor sa Junajtedom do 2019. godine, nedjeljno zarađuje 300 hiljada funti, može da bude miran sa te strane, ali njegova želja je da igra, a ne da sjedi na klupi.

Drugi problem je porodične prirode, s obzirom da bi odlaskom u Kinu morao da bude razdvojen od supruge Kolin i troje djece.

Prelazni rok u Kini završava se u utorak u ponoć, a do tada će iz Mančestera svakog sata stizati nove vijesti, provjerene ili ne - svejedno je.

Bonus video: