Podrška - Lester vjeruje Ranijeriju

vi u klubu misle da trenutna forma ekipe mora da se popravi, a uspjeh bez presedana koji smo postigli u prethodnim sezonama zasnovan je na stabilnosti, zajedništvu i odlučnosti da se prevaziđu čak i najveći izazovi", navodi se u saopštenju kluba
3 komentar(a)
Klaudio Ranijeri, Foto: Reuters
Klaudio Ranijeri, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2017. 16:35h

Čelnici Lestera podržali su trenera Klaudija Ranijera, uprkos lošim rezultatima ekipe u ovoj sezoni.

Lester je prošle sezone napravio veliko iznenađenje i osvojio titulu u Premijer ligi, prvu u istoriji kluba.

Ekipa se, međutim, ove sezone nalazi se na bod od zone ispadanja, pošto je izgubila 13 od 24 utakmice.

Mjesec nakon što je dobio priznanje Fife za najboljeg trenera u 2016. godini, navijači i javnost u Engleskoj spekulišu o Ranijerijevom odlasku.

"U svijetlu nedavnih spekulacija, fudbalski klub Lester želi da apsolutno jasno pruži nepokolebljivu podršku treneru Klaudiju Ranijeriju. Svi u klubu misle da trenutna forma ekipe mora da se popravi, a uspjeh bez presedana koji smo postigli u prethodnim sezonama zasnovan je na stabilnosti, zajedništvu i odlučnosti da se prevaziđu čak i najveći izazovi", navodi se u saopštenju kluba.

Ranijerijev prvi zadatak je da Lester ostane u FA kupu, odnosno da sjutra pobedi drugoligaša Derbi, u ponovoljenoj utakmici.

Ranijeri je rekao da nije tražio javnu podršku uprave kluba.

"Ovim se završavaju sve spekulacije. Što se mene tiče, moj posao je uvijek isti, da se koncentrišem na narednu utakmicu. Za mene je važno da pokušam da pronađem pravo rješenje za moje fudbalere", rekao je 65-godišnji Ranijeri.

Bonus video: