Real prijeti istupanjem iz Primere

Florentino Peres je, pišu Španci, zbog svega toga još uvjereniji u to da je Superliga Evrope pravo rješenje, te je zaprijetio istupanjem Reala iz Primere i pokrenuo priču o projektu o kojem se već godinama govori
1 komentar(a)
Florentino Peres, Foto: Reuters
Florentino Peres, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2017. 15:39h

Real Madrid prijeti napuštanjem Primere, jer su njegovi čelnici nezadovoljni ponašanjem i odlukama rukovodstva takmičenja. Bombastičnu vijest je danas objavio „AS”, koji tvrdi da je prvi čovjek madridskog kluba Florentino Peres ljut zbog jučerašnjeg odlaganja utakmice sa Seltom.

Nevrijeme je uzrokovalo otkazivanje susreta još u subotu, nakon što je objavljeno da do utakmice domaćin neće sanirati oštećenja na krovu tribine, pa nije dopušteno da se meč održi. U Realu su ljuti jer im nije omogućeno igranje uz zatvaranje spornih dijelova tribine ili prebacivanje utakmice na neutralni teren.

Iz Selte sa čuđenjem odgovaraju Realu da im utakmica ne može biti prioritet u odnosu na sigurnost publike. U Vigu je jedna osoba poginula tokom posljednjih nepogoda, a zbog nevremena je odložena i utakmica Deportiva i Betisa.

Realov problem u tome je što je pred ekipom Zinedina Zidana, koju su u posljednje vrijeme pogodile i povrede, zgusnut raspored utakmica. Trenutno je na vrhu tabele sa bodom više i dvije utakmice manje od Barselone, a uskoro su i mečevi sa Napolijem u osmini finala Lige šampiona.

Florentino Peres je, pišu Španci, zbog svega toga još uvjereniji u to da je Superliga Evrope pravo rješenje, te je zaprijetio istupanjem Reala iz Primere i pokrenuo priču o projektu o kojem se već godinama govori.

Pritisak na čelnike lige mu, ipak, nije uspio, a u Španiji te prijetnje zasad nisu ozbiljno shvaćene.

Ali, „Marka” piše ko bi mogli da budu učesnici te Superlige - Real, Barselona, Atletiko Madrid i Sevilja iz Španije, Mančester junajted, Mančester siti, Čelsi, Liverpul i Arsenal iz Engleske, Juventus, Milan, Inter i Napoli iz Italije, te po tri njemačka i francuska kluba: Bajern, Borusija Dortmund i Bajer, odnosno Pari Sen Žermen, Marselj i Lion.

Bonus video: