Vejn Šou - debeljuškasti golman koji će možda zaustaviti „tobdžije“

Šou je legenda kluba i nižih engleskih liga, ima 45 godina i 115 kilograma, u fudbalskim krugovima u kojima se kreće poznat je pod nadimkom „roly-poly goalie“ - debeljuškasti golman
84 pregleda 0 komentar(a)
vejn šou, Foto: Marca.com
vejn šou, Foto: Marca.com
Ažurirano: 31.01.2017. 07:54h

Samo u Engleskoj, kolijevci fudbala, može da se dogodi da se u takmičenju, u kome učestvuju i koje žele da osvoje najveći klubovi, sastanu klasični amaterski klub i gigant evropskog fudbala.

Žrijeb pete runde FA kupa spojio je Saton i Arsenal, naizgled nespojivo, pa će se sredinom februara na istom zadatku i jedan pored drugog naći lokalni momci i velike zvijezde, poput Sančesa, Ozila, Žirua...

Ni pasionirani ljubitelji fudbala do skoro nisu čuli ni za jednog fudbalera Satona, ali je nakon žrijeba krenula analiza - protiv koga će to igrati „tobdžije“.

I jedan igrač je posebno skrenuo pažnju - Vejn Šou, rezervni golman Satona.

Šou je legenda kluba i nižih engleskih liga, ima 45 godina i 115 kilograma, u fudbalskim krugovima u kojima se kreće poznat je pod nadimkom „roly-poly goalie“ - debeljuškasti golman.

Simpatični Šou je, doduše, ove sezone uglavnom na klupi, a među stativama je Ros Vorner, ali postoji šansa da se nađe u startnoj postavi i suoči sa golgeterima Arsenala.

U svakom slučaju, Šou je ovih dana u centru pažnje svjetskih medija, kao simbol razlike u fudbalskoj klasi između dva kluba, a istovremeno i dokazu da je u fudbalu sve moguće.

Makar u engleskom.

Bonus video: