Drugoligaš Vulverhempton izbacio Liverpul

0 komentar(a)
Vulverhempton, Foto: Beta/AP
Vulverhempton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.01.2017. 15:06h

Šok na "Enfildu" - drugoligaš Vulverhempton je pobjedom od 2:1 izbacio Liverpul u šesnaestini finala FA kupa!

Ekipa Jirgena Klopa je, tako, u tri dana ispala iz dva takmičenja, jer je u srijedu pred svojim navijačima nije uspjela da nadoknade prednost koju je imao Sautempton, u revanšu polufinala Liga Kupa.

Prvi put otkako je Klop trener, "Redsi" su vezali tri poraza - Svonsi, Sautempton i Vulverhempton.

Liverpul je meč počeo u "šarenom sastavu", a nakon što je Liverpul gubio dva gola razlike na poluvremenu, Klop je u nastavku uveo Kutinja, Staridža i Džana, ali uzalud, domaćin je postigao samo gol.

Vulverhemton je poveo već nakon 50 sekundi, kada je Stirman pogodio za 1:0. U 40. minutu Vajman je povisio na 2:0.

Četiri minuta prije kraja, Origi je uveo meč u neizvjesnu završnicu, ali nije došlo do promjene rezultata.

"Bili smo veoma loši. Počeli smo loše i nismo se popravljali. To su svi vidjeli. Ne mogu reći mnogo dobrih stvari o utakmici. Teško je objasniti. Ja sam odgovoran za sastav i ne treba kriviti nijednog igrača. Naravno, poslije ovakvih situacija možete mnogo da naučite o njima, ali ja sam odgovoran", rekao je Klop.

Vulverhempton se plasirao u četvrto kolo prvi put od sezone 2007-2008, kada je pobijedio Votford sa 4:1.

"Dobro smo počeli i išli na kontranapade. Pritiskali smo kada je trebalo i branili se kada smo morali, imali smo dobar plan. Posljednjih nekoliko minuta utakmice su bili užasni i moram to da priznam. Trčali smo na prazno. Na Enfildu sam bio nekoliko puta i ovo je najbolji rezultat koji sam ostvario. Imali smo nevjerovatnu podršku navijača, tako je i na našem stadionu", rekao je trener Vulverhemptona Pol Lambert.

Bonus video: