PRVENSTVO U 13 GRADOVA ŠIROM EVROPE

Čeferin: EP 2020. će biti veliki izazov

62 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Čeferin, Foto: Reuters
Aleksandar Čeferin, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2017. 16:45h

Predsjednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin rekao je danas da će Evropsko prvenstvo 2020. godine biti veliki izazov za navijače, ali je naveo da je siguran da će sve biti u redu.

Evropsko prvenstvo 2020. godine odigraće se u 13 gradova širom Evrope, od Dablina na zapadu do Bakua na istoku.

"Naravno da će pred navijačima biti veliki izazov, jer će morati da pređu hiljade i hiljade kilometara širom Evrope. To može biti vrlo interesantno, ali može biti veliki izazov, čak i za veliku organizaciju kao što je Uefa. Mislim da će biti sve u redu, siguran sam u to", rekao je Čeferin u Sankt Peterburgu.

Domaćin polufinala i finala na EP 2020. godine biće londonski Vembli. Osim u Londonu, utakmice će se igrati u Bakuu, Minhenu, Sankt Peterburgu, Rimu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Budimpešti, Dablinu, Bilbau, Briselu i Glazgovu.

Uefa će nastojati da spoji grupe kako bi se smanjila razdaljina za putovanja, ali tačan sistem takmičenja će biti otkriven kasnije.

Imajući u vidu da je 13 zemalja u ulozi domaćina šampionata, svaka od tih reprezentacija moraće da prođe kroz kvalifikacije.

Ranije su se reprezentacije domaćini automatski kvalifikovale za EURO, čak i kada su dvije zemlje organizovale prvenstvo kao u slučaju Poljske i Ukrajine 2012.

Fifa je najavila proširenje Svjetskog prvenstva na 48 reprezentacija, a Čeferin je danas naveo da će se Uefa boriti da Evropa dobije više mjesta u odnosu na sadašnji broj od 13 ekipa.

"Borićemo se za to koliko god je moguće. Najbolji fudbal na svijetu se igra u Evropi", rekao je predsjednik Uefa.