Kapelo zna zašto Gvardiola neće dugo biti trener

"Mislim da on razmišlja da se vrati u Barselonu kao predsjednik kluba. Na taj način ostao bi u fudbalu, imao bi podršku navijača, a i ulogu koja bi bila bliska timu. Nešto kao što je imao Johan Krojf", kazao je Kapelo
0 komentar(a)
Kapelo Gvardiola, Foto: Www.as.com
Kapelo Gvardiola, Foto: Www.as.com
Ažurirano: 04.01.2017. 10:17h

Pep Gvardiola je prije dva dana iznenadio fudbalsku javnost izjavom da osjeća da približava kraj njegove trenerske karijere.

"Neću trenirati do 60 . ili 65. godine, to je sigurno. Vjerujem da ću ostati još tri godine u Sitiju, ali osjećam da se bliži kraj", kazao je 45-godišnji Gvardiola.

Njegove riječi su, naravno, pokrenule debatu u fudbalskim krugovima, a Fabio Kapelo je ponudio odgovor:

"Gvardiola je trener koji je zaista fudbalu donio nešto svoje, ostavio lični pečat. Nema mnogo takvih trenera. Problem je što je stil igre njegovih timova sada detaljno analiziran i postoji način kako da se zaustavi. Da li je on spreman da traži nove ideje, moguće da ne", kazao je Kapelo.

Iskusni Italijan misli i da Gvardiola već ima druge planove.

"Mislim da on razmišlja da se vrati u Barselonu kao predsjednik kluba. Na taj način ostao bi u fudbalu, imao bi podršku navijača, a i ulogu koja bi bila bliska timu. Nešto kao što je imao Johan Krojf", kazao je Kapelo.

Bonus video: