Bajern pobijedio Borusiju na otvaranju

Prva pobjeda je, dakle, upisana, ali daleko od toga da je bavarski velikan bio furiozan, jer je gost uz malo sreće mogao da stvori probleme Pepu Gvardiolu
2 komentar(a)
Bajern, Foto: Beta/AP
Bajern, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.08.2013. 21:09h

Prvi zvanični meč Pepa Gvardiole na "Alijanc areni" nije prošao spektakularno, ali ono što se traži od Bajerna je ispunjeno - aktuelni šampion je na otvaranju Bundes lige savladao Borusiju iz Menhengladbaha sa 3:1.

Prva pobjeda je, dakle, upisana, ali daleko od toga da je bavarski velikan bio furiozan, naprotiv. Iako je brzo poveo sa 2:0 (prvo Arjen Roben u 12, pa Mario Mandžukić u 16), Borusija je uz malo sreće mogla da ostane neporažena u Minhenu.

Brazilac Dante je u finišu prvog poluvremena autogolom vratio goste u meč, ali je sve došlo na svoje u 68. minutu, kada je Bajern dobio dva penala. Prvi je promašio Tomas Miler, tačnije odbranio ga je fenomenalno Mark-Andre ter Štegen. Ipak, u istom napadu bek gostiju Dominges je igrao rukom i David Alaba nije pogriješio...

Počelo je i francusko prvenstvo, i to kiksom prvog favorita - Pari Sen Žermen je odigrao samo 1:1 u Monpeljeu. Domaćin je poveo preko Kabelje u 10, a bod „svecima” je obezbijedio Maksvel u 60. Edinson Kavani je debitovao s klupe, zamijenio je Ezekjela Lavecija, ali nije pomogao šampionu da sezonu otvori trijumfom.

Bonus video: