Biće frke u Splitu: Gzira izbacila Hajduk!

„Bili” pobijedili na Malti 2:0, večeras poveli u 7. minutu, a onda dozvolili da na „Poljudu” izgube 3:1. Radnički Niš ispao od estonske Flore, velški Konas kej šokirao Kilmarnok i izborio duele sa Partizanom
5344 pregleda 0 komentar(a)
Malteška bruka za Splićane - rezultat sve govori, Foto: Www.facebook.com/pg/hnkhajduk
Malteška bruka za Splićane - rezultat sve govori, Foto: Www.facebook.com/pg/hnkhajduk
Ažurirano: 18.07.2019. 23:04h

Vjerovatno nijedan čovjek na svijetu večeras ne bi volio da je u koži igrača ili članova strućčnog štaba i uprave Hajduka.

U Splitu, gradu gdje se neuspjesi nikako ne praštaju, dogodilo se čudo - malteška Gzira je u 96. minutu stigla do trećeg gola, slavila 3:1 i zadala šamar „bilima” kao niko nikada ranije na „Poljudu”.

Hajduk je prvi meč na Malti dobio lako - 2:0, a onda večeras poveli već u 7. minutu golom Libijca Žradija.

Mislilo se da je sve gotovo, ali se dogodio vjerovatno najspektakularniji preokret u istoriji fudbala na ovim prostorima.

Brazilac Žeferson je izjednačio u 57. minutu, u 69. je preokrenuo napadač iz Obale Slonovače Hamed Kone, koji je u 96. minutu šokirao sve na Poljudu pogotkom za konačnih 3:1.

Doduše, oba pogotka 31-godišnjaka iz Obale Slonovače su bila za pamćenje - prvo je pogodio spektakularnim makazicama, a drugi put sjajno plasirao loptu.

Hajduk je tako prosuo sjajnu šansu da stigne do 3. runde kvalifikacija, jer bi u 2. kolu igrao sa letonskim Ventspilsom.

Obrukao se i niški Radnički, koji je propustio šansu da na jug Srbije dovede Ajntraht iz Frankfurta.

Nakon 0:2 u Estoniji, Nišlije su na Čairu remizirale sa Florom (2:2). Stefan Mihajlović je u 68. minutu donio nadu domaćima, ali je u 80. Henrik Purg izjednačio na 1:1 i riješio sve dileme.

Do kraja su pogodili i Nikola Čumić i Mark-Anders Lepik.

A Partizan je dobio neočekivanog rivala u 2. kolu, Konas kej.

Velšani su nakon poraza na svom terenu (1:2) večeras šokirali Kilmarnok u Škotskoj i slavili 2:0 golovima Kaluma Morisa u 50. i 80. minutu.

Bonus video: