Bivši Sovjeti leže Crnoj Gori: Čak sedam pobjeda i remi

Crna Gora je pobijedila Ukrajinu i Estoniju u gostima, dok su Gruzija, Kazahstan, Azerbejdžan, Bjelorusija i Uzbekistan pali u Podgorici. Jedini remi ostvaren u Gruziji
52 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2013. 13:08h

Jaka kiša i još jači vjetar nisu omeli crnogorske fudbalere da na perfektnom terenu kampa na Starom aerodromu, skoro u kompletnom sastavu, sinoć odrade drugi trening u “operaciji Moldavija”.

Baš tako je nazvano okupljanje čete Branka Brnovića za predstojeći dvomeč kvalifikacija, jer je utakmica sa Englezima 26. marta pod Goricom, uprkos megaspektaklu koji se sprema, za sada u reprezentaciji - zabranjena tema.

Falio samo Delibašić

“Sokoli” su se kompletirali drugog dana priprema, stigli su “Italijani” Vučinić, Jovetić i Savić, Zverotić je došao iz Švajcaske, Vlado Božović iz Rusije, Poleksić iz Mađarske... dok se Dejan Damjanović maltene iz aviona priključio saigračima na treningu, a putovao je čak iz Koreje.

Nedostajao je samo Andrija Delibašić, koji je u nedjelju veče igrao protiv Barselone na “Nou kampu” i danas će se priključiti reprezentaciji.

Golman Mladen Božović skrenuo je pažnju na značaj utakmice u Kišinjevu, uporedio je čak sa dvomečom baraža protiv Češke prije godinu i po, kada je sva Crna Gora bila na nogama.

"Razmišljamo samo o Moldaviji, moramo dobro da se spremimo za taj duel. Utakmicu bih uporedio sa onom protiv Češke, eto koliko nam je značajna - rekao je Božović i istakao da će on i njegovi saigrači, osim sa Moldavijom i gostujućim terenom, morati da se izbore i sa blagim pritiskom.

"Znamo da nije lako dobiti utakmicu u gostima, ko god bio protivnik. Biće sigurno i malo pritiska, jer svi očekuju pobjedu. Vjerujem da ćemo to prebroditi, imamo dosta iskusnih igrača u timu".

Crna Gora putuje u Kišinjev kao lider grupe H, samim tim i sa ogromnim samopouzdanjem.

"Neće nam biti lako bez Drinčića, vrlo bitnog igrača za naš tim, ali ko god istrči na teren pružiće maksimum. Imamo fudbalere koji mogu da naprave razliku i zato je najvažnije da damo 100 odsto. Putujemo sa samopouzdanjem zbog dobrih rezultata koje smo ostvarili u prošloj godini, naročito zbog trijumfa u Moldaviji" kaže Božović.

Golman Videotona pokušaće i u Moldaviji sa sačuva mrežu, baš kao u Kijevu prije četiri mjeseca, a razliku bi trebalo da naprave napadači.

"Imamo igrače koji su u top-formi. Ima i onih koji imaju manju minutažu u svojim klubovima, ali mi standardni smo tu da im pomognemo. U svim linijama tima imamo iskusne igrače. U napadu imamo fudbalere koji mogu da zatresu mrežu svakog protivnika. Moramo dobro da se spremimo, da pružimo maksimum, i nadam se da ćemo se vratiti sa odličnim raspoloženjem, kao što je bilo i nakon Ukrajine. Tek tada ćemo pričati o Englezima - zaključio je Božović.

Sjajan bilans sa bivšim sovjetskim republikama

Sasvim netipično selekcijama i klubovima iz bivše Jugoslavije, Crna Gora ima fantastičan bilans u mečevima sa zemljama iz nekadašnjeg Sovjetskog Saveza. Pozitivan skor naročito je upao u oči nakon velikog trijumfa u Ukrajini - čak sedam pobjeda i remi, a bilans bi mogao da se dodatno popravi u Moldaviji.

"Izgleda da nam odgovaraju, što je takođe pozitivna stvar. Ali, moramo dobro da se pripremimo" rekao je Mladen Božović. Crna Gora je pobijedila Ukrajinu i Estoniju u gostima, dok su Gruzija, Kazahstan, Azerbejdžan, Bjelorusija i Uzbekistan pali u Podgorici. Jedini remi Crna Gora je ostvarila u Gruziji.

Galerija

Bonus video: