Boadu zabrinuo "crno-bijelu" armiju, Sevilja ruši redom, Lacio krene pa stane

Sevilja je prva ekiupa koja je izborila nokaut fazu Lige Evrope
2313 pregleda 0 komentar(a)
Boadu, Foto: Peter Dejong
Boadu, Foto: Peter Dejong

Partizan će morati da osvoji makar bod na "Old Trafordu". Majron Boadu, 18-godišnji napadač AZ Alkmara, koji je sa igračem manje donio svom timu bod u Beogradu, predvodio je AZ i do pobjede u Astani, pa su od "crno-bijelih" na četiri boda pred međusobni okršaj u Holandiji.

AZ je u prvom meču dana salavio u Astani 5:0, uz dva gola Boadua.

Sevilja, najtrofejnija ekipa Lige Evrope, slavila je u Luksemburgu sa 5:2, i jedina je od svih 48 ekipa drugog Uefinog takmičenja sa maksimalnih 12 bodova nakon 4. kola.

Ali je Lacio jedna ekipa u Seriji A, a sasvim drugačije "nebesko-plavi" igraju u Evropi, pošto su i treću utakmicu izgubili preokretom. Večeras je an Olimpiku slavio Seltik 2:1, iako je gubio na poluvremenu. Seltik je lider grupe sa 10 bodova, bodom više od Kluža, koji je opet dobio Ren 1:0.

I Hetafe je izgubio u Bazelu 2:1, i pokazao da mu nedostaje iskustvo na evro-sceni. To je iskoristio Krasnodar pobjedom nad Trabzonom 3:1, da se izjednači na tabeli sa španskim timom. Trabzon je otpisan u toj grupi.

Standard, bez Aleksandra Boljevića, koji je blizu oporavku i bio je na klupi, dobio je Ajntraht 2:1, pa obje ekipe sa identičnim šansama čekaju raspletu posljednja dva kola. Standard je u prethodnom kolu identično poražen u Frankfurtu, i obje ekipe imaju po 6 bodova, četiri manje od lidera Arsenala.

Iznenađenje je napravio LASK, pobjedom nad PSV-om od 4:1, pa je bolji međusobno pred rasplet u grupi u kojoj je Sporting lider sa devet bodova, dva više od LASK-a i PSV-a. Standard je slavio u Rozenborgu 2:0.

U grupi B sa po šest bodova vode FC Kopenhagen i Dinamo Kijev, koji su opet odigrali 1:1. U toj grupi bez golova završen je susret Lugano - Molde.

Apoel je preokretom dobio Karabag 2:1, i izjednačio se sa njim na drugom mestu grupe A, iz koje je Sevilja već izborila proljeće u Evropi.

Bonus video: