Budućnost krenula u napad na duplu krunu: Otišao Mijić, jedno novo ime i dva povratnika

Budućnost ima lagodnu situaciju, osam bodova prednosti nad Sutjeskom
3006 pregleda 1 komentar(a)
Stefan Milić na prvom treningu u 2020., Foto: Savo Prelević
Stefan Milić na prvom treningu u 2020., Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Budućnosti, lideri crnogorskog šampionata, počeli su danas pripreme za drugi dio sezone.

Prvog dana - tri nova lica. Pored najavljenih napadača Miladina Vujoševića i beka Periše Pešukića (vratio se na pozajmicu iz Partizana), od prvog dana sa ekipom je i štoper Vladan Adžić, koji je ponovo u Budućnosti, nakon igranja u Južnoj Koreji (Pohang) i Hrvatskoj (Varaždin).

Tri igrača su došla, tri su otišla - u drugom dijelu sezone neće biti Miloša Mijića i Slavka Damjanovića, dok je Dušan Bakić na probi u inostranstvu.

"Od igrača sa strane i sa takvim ugovorom kakav je imao Mijić, očekivali smo više. Nije potpuno zadovoljio zahtjeve stručnog štaba", objasnio je sportski direktor Zvezdan Milošević zašto se Budućnost rastala sa jednim od najboljih igrača u sezoni 2018/19.

Aleksandar Vujačić je počeo pripreme, ali i od njegovog zdravstvenog stanja (dugo ima probleme sa trbušnim zidom), zavisi da li će mu biti produžen ugovor, koji mu je istekao.

Budućnost ima lagodnu situaciju, osam bodova prednosti nad Sutjeskom, plasirala se u polufinale Kupa, ali trener Mladen Milinković upozorava.

"Prednost može da se istopi ako se povežu dva-tri slabija rezultata", kazao je Milinković.

Budućnost je lijepu zalihu stekla u finišu polusezone.

"Igrali smo dobro, brzo i agresivno, a imali smo malo problema sa realizacijom. Još jednom čestitke momcima na onome što su prikazali. Očekujem da budemo bolji u nastavku sezone", kazao je Milinković.

"Plavi" će veći dio priprema obaviti u Podgorici, a desetak dana će boraviti u Bečićima.

Galerija

Bonus video: