Budućnost remizirala sa ukrajinskom Vorsklom

Budućnost povela golom mladog Balše Sekulića u 38. minutu, Ukrajinci izjednačili u nastavku
69 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost, Foto: FK Budućnost
Budućnost, Foto: FK Budućnost
Ažurirano: 08.02.2017. 17:35h

Budućnost je remizirala sa ukrajinskim prvoligašem Vorsklom - 1:1, na trećoj utakmici na pripremama u Anatliji. "Plavi" su prethodno savladali kazahstanski Irtiš sa 1:0 i odigrali 1:1 sa ruskim premijerligašem Tomom iz Tomska.

Dakle, još jedan dobar rezultat, posebno ako se zna da je trener Miodrag Vukotić Ukrajincima suprostavio kombinovani sastav, bez standardnih napadača Đalovića i Vujovića, kao i vezista Hočka i Raičkovića.

Budućnost je ponovo odlično otvorila meč, kontrolisala je igru na sredini terena, a već u 8. minutu opasno zaprijetila preko Mirkovića.

Ukrajinci su jedini put bili opasni u 29. minutu, kada je napadač Zahorulko, inače pozajmljen igrač Šahtjora, šutirao glavom pored stative.

"Plavi" su poveli u 37. minutu. Mladi napadač Balša Sekulić je oduzeo loptu štoperu Vorskle i u maniru vrsnih strijelaca obišao golmana i pogodio za 1:0.

Pet minuta prije toga je zaprijetio Vukčević, kada je na nabačenu loptu iz kornera šutirao pod prečku i golman Sarnavski izbacio loptu u korner.

Vukotić je na početku drugog dijela uveo mlađe igrače, kao i Pejakovića i Simovića, koji su se oporavili od povreda i polako ulaze u takmičarski ritam.

Ukrajinci su izjednačili u 56. minutu izjednačili upravo preko Zahorulka, koji je savladao Marčelju nakon solo-prodora.

Rezervni golman Budućnosti istakao se do kraja meča i sa dvije dobre interevancije spriječio je Ukrajince da dođu do pobjede.

Budućnost: Dragojević, Radunović, Vukčević, Mitrović, Raspopović, Mirković, Marković, Vušurović, Camaj, Raičević, Sekulić.

Igrali su još : Marčelja, Seratlić, Janketić, Pejaković, Terzić, Milić, Kumburović, Simović

Bonus video: