Ćelino uhapšen zbog stadiona u Kaljariju

Uz Ćelina, koji je uhapšen u sklopu istrage vezane za novi stadion „Is arenas”, iza rešetaka su završila dvojica lokalnih političara
0 komentar(a)
Masimo Ćelino, Foto: Arhiva “Vijesti”
Masimo Ćelino, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 14.02.2013. 12:23h

Predsjednik italijanskog prvoligaša Kaljarija Masimo Ćelino uhapšen je u sklopu istrage vezane za novi stadion „Is arenas”, dom sardinijskog prvoligaša od ove sezone, objavila je novinska agencija ANSA.

Uz Ćelina su uhapšena još dvojica lokalnih političara - Mauro Kontini, gradonačelnik dijela Kaljarija Sant Elene, gdje se stadion nalazi, te direktor za javne radove Stefano Liliu.

Kaljari je imao velikih problema s preseljenjem na novi stadion početkom sezone, pa je prvu utakmicu protiv Atalante morao da igra bez prisustva publike, a drugu je izgubio službenim rezulatom (3:0) od Rome, jer Ćelino nije pristao da se ponovo igra pred praznim tribinama.

Tim sa Sardinije je potom odigrao nekoliko utakmica na svom novom stadionu, ali je potom duel sa Juventusom morao da se odigra u Parmi zbog sigurnosnih razloga. Zbog toga je prošle sedmice jedva odigrana utakmica sa Milanom.

Regionalne vlasti su, ipak, stadion u posljednjem trenutku proglasile stabilnim i dopustile igranje utakmica.

Bonus video: