Čelzi opet sam na vrhu, Fabregas strijelac i asistent

0 komentar(a)
Sesk Fabregas, Foto: Reuters
Sesk Fabregas, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2014. 22:10h

Čelzi je opet sam na vrhu, i opet ima tri boda više od Mančester sitija.

„Plavci” su pobijedili u gostima neugodni i prljavi Stouk sa 2:0, u duelu koji je bio potencijalna opasnost znajući da se malo koja ekipa naigrala fudbala na „Britaniji”.

Ali, tim Žozea Murinja je očigledno spreman na sve moguće barikade u ovoj sezoni, pa je na vrijeme pokazao ko je gazda - već u 2. minutu je poslije prekida Seska Fabregasa pogodio glavom Džon Teri i najavio da iznenađenje nije realno, da tri boda idu u London...

"Liga je teška, Siti se pojavio niotkud i napravio pritisak, a i ostali timovi su uvijek ozbiljni i spremni da vas unište. Ipak, gledamo u svoje dvorište, vjerujemo u ono što radimo", rekao je Džon Teri.

Čelzi je i nakon vođstva bio dominantan, iako su njegovi igrači dobili velike batine od protivnika (prije svih Eden Azar). Poslije nekoliko šansi Dijega Koste i Vilijana, utakmicu je riješio Fabregas, ali ovog puta pogotkom u 78. minutu.

Španac je, istina, loše zahvatio loptu u kaznenom prostoru, mada je i to bilo dovoljno da prevari golmana „potersa” Asmira Begovića i kapitena Rajana Šoukrosa koji je uklizao.

Fabregasu je ovo tek drugi gol ove sezone, ali svakako njegov posao nije da trese mreže. Zato je veliki asistent - namjestio je već 12 golova.

Prošle je, na primjer, najbolji asistent Premijer lige bio Stiven Džerard koji je u ukupno 38 kola učestvovao kod 13 pogodaka...

Čelzi će u periodu od 26. decembra (čuveni Boksing dej) pa do 1. januara 2015. odigrati tri teška meča - prvo sa Vest Hemom kod kuće, a potom protiv Sautemptona i Totenhema u gostima.

Ovo je četvrti put da „plavci” dočekuju Božić na prvom mjestu Premijer lige. U prethodna tri slučaja (2004, 2005. i 2009. godine) bili su na kraju i šampioni...

Bonus video: