Dinamo ne vjeruje šta se dogodilo, Bjelica grmi na VAR

Dinamo je do nadoknade vodio sa 3:1 i držao u rukama evropsko proljeće, a potom primio dva gola pri čemu posljednji u petoj minuti nadoknade iz penala
5882 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje fudbalera Dinama, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Dinama, Foto: Reuters

Šok i nevjerica vladali su Maksimirom nakon nevjerovatne završnice utakmice Dinamo - Šahtjor (3:3) u kojoj su "modri" primili dva gola u sudijskoj nadoknadi i ostali bez pobjede kojom bi bili korak do plasmana u osminu finala Lige šampiona.

Trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica nije skrivao ogorčenje VAR-om, dok su igrači bili u šoku svjesni kakvu su priliku propustili.

Dinamo je do nadoknade vodio sa 3:1 i držao u rukama evropsko proljeće, a potom primio dva gola pri čemu posljednji u petoj minuti nadoknade iz penala kojeg je skrivo Teofil-Katerin oborivši Pjatova.

"Protivnik sam VAR-a. Svakse sedmice vidimo koliko ima loših procjena, zbog toga sam protivnik," kazao je Bjelica koji nije želio otkriti što je nakon utakmice rekao njemačkom sucu Feliksu Brihu.

Sudija je prvo dosudio kazneni udarac zbog nepostojećeg prekršaja nad Tajsonom, ali je potom nakon pregleda snimke dosudio penal zbog prekršaja nad ukrajinskom golmanom koji je došao pred Dinamov gol.

"VAR je za mene nepotreban. Ne znam što mogu dosuditi, a što ne mogu. Radije neka sudija pogriješi i to je ljudski faktor. Igrao se fudbal već 100 godina bez VAR-a pa može i dalje", istaknuo je Bjelica.

Bjelica se osvrnuo i na samu utakmicu dodavši kako je njegova ekipa do prvog gola bila nervozna.

"U obje utakmice smo zaslužili pobjedu, ali u obje smo osvojili po bod koji nam daju šanse za prolaz. Nemam što prigovoriti momcima, to je fudbal."

Istaka je kako još ništa nije izgubljeno i kako će "modri" u posljednje dvije utakmice ići na pobjedu.

"Mi u iduće dvije utakmice idemo po šest bodova. Današnja utakmica između Atalante i Mančester sitija je pokazala da su i Englezi ranjivi. Mi uvijek idemo po pobjedu," naglasio je trener hrvatskog prvaka.

Na tabeli vodi Siti sa 10 bodova, Dinamo i Šahtjor imaju po pet bodova, dok je Atalanta na začelju s jednim bodom.

U idućem kolu Dinamo 26. novembra gostuje u Milanu protiv Atalante, a u drugom susretu se sastaju Siti i Šahtjor

"Atalanta je danas pokazala da je odlična ekipa. Nećemo raditi nikakve kalkulacije, želimo pobijediti Atalantu u Milanu."

Bonus video: