FK Iskra: Neka nadležni ispitaju svaku utakmicu našeg kluba

"Sportsko i fer nadmetanje je prepoznatljiv stil naše igre i mi samo u takvim uslovima želimo da se takmičimo. Ove ničim potkrijepljene informacije nanijele su ogromnu štetu ugledu našeg kluba"
4 komentar(a)
FK Iskra, Foto: Privatna arhiva
FK Iskra, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.10.2017. 10:06h

Fudbalski klub Iskra obratio se saopštenjem, nakon što je FSCG objavio na zvaničnom sajtu da su dvije domaće utakmice iz tekuće sezone „predmet izveštaja relevantnih organa UEFA zbog sumnje u regularnost”.

U pitanju je meč Iskra - Dečić, kao i drugoligaški okršaj Otrant Olimpik – Čelik.

„U potpunosti odbacujemo da je na pomenutoj utakmici bilo neregularnosti, a posebno da je rezultat namješten. Takve radnje nisu nikada bile svojstvene ovom klubu, pa ni njegovoj sadašnjoj postavci.Najbolja potvrda toga je završnica prethodne sezone, kada je Iskra pokazala da umije da pazi svoj renome, te da nikakve bodovne kalkulacije nisu opredjeljivale njenu igru. Pozivamo nadležne državne organe da ispitaju svaku utakmicu našeg kluba. Sportsko i fer nadmetanje je prepoznatljiv stil naše igre i mi samo u takvim uslovima želimo da se takmičimo. Ove ničim potkrijepljene informacije nanijele su ogromnu štetu ugledu našeg kluba. Međutim, mi nastavljamo sa daljim radom čuvajući svoj skoro vijek sticani ugled, ugled svoga grada i ukupnog crnogorskog fudbala”, kaže se u saopštenju Iskre.

Bonus video: