Infografika: Gol Žezusa, prečka Aguera, stativa Mesija, gol Firmina - Brazil pobijedio Argentinu!

Brazilci su u Belo Horizonteu bili mirniji, mudriji, taktički zreliji, ali i srećniji od velikog rivala Argentine - slavili su sa 2:0 i plasirali se u finale Kopa Amerike
14553 pregleda 0 komentar(a)
Firmino slavi gol za 2:0, Foto: PILAR OLIVARES
Firmino slavi gol za 2:0, Foto: PILAR OLIVARES
Ažurirano: 03.07.2019. 10:58h

Brazil je u finalu 49. izdanja Kopa Amerike. "Karioke" će se u nedjelju 7. jula boriti za devetu titulu kontinentalnog prvaka.

U pravom klasiku južnoameričkog i svjetskog fudbala, Brazilci su u Belo Horizonteu bili mirniji, mudriji, taktički zreliji, ali i srećniji od velikog rivala Argentine, slavivši sa 2:0.

Gabrijel Žezus je u 19. minutu nakon sjajne akcije Danija Alveša i prizemnog ubacivanja Firmina sa desne strane lako pogodio mrežu Armanija.

Argentinci su mogli da uzvrate 11 minuta kasnije, kada je šut Aguera glavom nakon prekida Mesija prebacio golmana Alisona, ali je lopta pogodila prečku.

"Gaučosima" je bio uzaludan veći broj udaraca na gol, mimo svih očekivanja (14, naspram četiri), čak i veći posjed lopte od Brazila.

Domaćin Kopa Amerike stao je u defanzivni blok i strpljivo čekao šansu, ali morao je da preživi i stativu Lea Mesija nakon silovitog udarca u 57. minutu.

Još nekoliko puta su Argentinci bili blizu izjednačenja, a kaznio ih je Roberto Firmino u 71. minutu, nakon fenomenalnog prodora i asistencije najboljeg igrača utakmice Gabija Žezusa.

Drugom pogotku Brazila prethodila je nevjerovatna scena, jer je bek Argentine Fojt stao, iako je imao loptu, valjda očekujući faul, čime je dozvolio da mu Žezus pobjegne u kontranapadu.

Brazil će u finalu igrati sa pobjednikom duela Čile - Peru. Drugi polufinalni meč igra se u noći između srijede i četvrtka u 2.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Očajnička potjera Lea Mesija, večeras ponajboljim u timu Argentine, za velikim trofejom u nacionalnoj selekciji, trajaće barem još jednu godinu...

Naredno, 50. izdanje Kopa Amerike, održaće se već 2020. godine. Domaćini će biti Kolumbija i Argentina.

Bonus video: