Juriš na Evropu: Hit jeseni počeo pripreme za proljećni dio sezone

Trener Danilovgrađana Aleksandar Nedović zadovoljan je prozivkom, jer je vezni red pojačan sa igračem Mačve Filipom Čermeljom.
2347 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Iskre i trener Nedović, Foto: FK Iskra
Fudbaleri Iskre i trener Nedović, Foto: FK Iskra

Iskra je danas startovala sa pripremama za nastavak sezone.

Trener Danilovgrađana Aleksandar Nedović zadovoljan je prozivkom, jer je vezni red pojačan sa igračem Mačve Filipom Čermeljom.

A u posljednjih 17 utakmica prvoligaškog karavana, Iskra ulazi sa treće pozicije, uz četiri boda više od Zete koja je na mjestu ispod. I to uprkos podatku da su Danilovgrađani u posljednja četiri kola jesenjeg dijela osvojili samo bod, a tada su i eliminisani iz Kupa.

- Rezultat u prvom dijelu je bio fenomenalan. Niko u klubu nije očekivao da će Iskra biti tako visoko, i to sa brojnim mladim igračima sa statusom prvotimca. Ne treba zaboraviti ni to da su nas bukvalno stotinke dijelile od plasmana u polufinale Kupa. No, nastupio je pad uzrokovan povredama igrača sredine terena. Rezultatska kriza je krenula od povrede veziste Vladislava Rogošića pri vođstvu protiv Koma 1:0, i sa dvojicom standarnih vezista klub nije mogao više u nastavku sezone. Zato smo i kao cilj postavili dovođenje dvojice kvalitetnih vezista. Čermelj, koji je prošao školu beogradskog Partizana, je već tu i radimo na dovođenju još jednog pouzdanog fudbalera na sredini terena - kazao je Nedović.

Fudbaleri Iskre su počeli pripreme na svom terenu, gdje će i konačno igrati proljećne utakmice kao domaćini, počevši od premijernog duela sa OFK Titogradom 18. februara - jer, nakon polugodišnje rekosntrukcije, teren stadina “Braće Velašević” je spreman za igru.

Nakon desetak dana rada u Danilovgradu ekipa će se preseliti u nekom od centara na primorju...

- Moramo odigrati makar sedam pripremenih utakmica, a pet smo već dogovorili protiv domaćih klubova. Među njima su Kom i Budućnost, a u planu nam je da obezbijedimo i provjere protiv ekipa iz regiona. Drugi dio šampionata je teži, fizički i naročito mentalno, jer treba odbraniti sjajnu poziciju zasluženu u prvom dijelu. Znam da u tom cilju moram ekipu odvojiti na desetak dana. Novca za pripreme imamo, ali će mjesto odrediti uslovi. Budva ili Ulcinj, zavisiće od kvaliteta terena - zaključio je Nedović.

Bonus video: