Klop: Moj Liverpul - kakva kombinacija kvaliteta i karaktera!

"Kombinacija kvaliteta i karaktera u ovom timu je nešto što nisam vidio nikada u karijeri. Za ovakvu utakmicu morate da pucate od samopouzdanja. Origi i Šaćiri, na primjer, nisu igrali mnogo ove godine, ali su dali sve", istakao je Njemac
5582 pregleda 10 komentar(a)
Veliko slavlje na "Enfildu", Foto: Reuters
Veliko slavlje na "Enfildu", Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2019. 00:05h

Liverpul je vjerovao, Jirgen Klop takođe - nagrada je plasman u drugo finale zaredom.

"Igrali smo protiv možda i najbolje ekipe na planeti i teško je, preteško, pobijediti je bez primljenog gola. Uspjeli smo, napravili smo veliku stvar. Vidio sam Milnera kako plače nakon utakmice i to mi govori koliko nam sve ovo znači", rekao je Klop.

Njemac nije mogao da se zaustavi:

"Ovo je najljepši momenat u fudbalu, a u životu postoje mnogo važnije stvari. Mi smo sada zajednom uradili mnogo i sve zasluge idu samo igračima. Rekao sam im prije meča - imamo nemoguć zadatak, ali zato što imam vas mislim da je moguće".

Veličao je svoje igrače...

"Kombinacija kvaliteta i karaktera u ovom timu je nešto što nisam vidio nikada u karijeri. Za ovakvu utakmicu morate da pucate od samopouzdanja. Origi i Šaćiri, na primjer, nisu igrali mnogo ove godine, ali su dali sve".

Četvrti gol, kada je Aleksander-Arnold iz kornera asistirao Origiju, promakao je i strčnom štabu.

"Nisam vidio šta se dogodilo. Svi smo se na klupi pogledali i rekli „šta je ovo bilo”. Ova noć će se pamtiti dugo, šta god da se desi u budućnosti", istakao je Klop.

Bonus video: