Kriza? Potpisali bismo da do kraja osvajamo po sedam bodova iz tri meča

Svaka čast Budućnosti na ovakvom početku, ali mi se i dalje pitamo, imamo pet bodova više, sve zavisi od nas - kaže golman Sutjeske Vladan Giljen
3245 pregleda 1 komentar(a)
Vladan Giljen, golman Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Vladan Giljen, golman Sutjeske, Foto: Savo Prelević

Budućnost vezala tri pobjede, Budućnost dala 14 golova na tri meča, Budućnost postavila rekord, Budućnost smanjila razliku na pet bodova...

Na startu jesenje polusezone priča se uglavom o podgoričkom timu, a šta se dešava u Nikšiću? Sutjeska je i dalje prva, ima sasvim pristojnih pet bodova prednosti, aktuelni je šampion, lider, još uvijek najveći favorit za titulu, čeka i rivala u polufinalu Kupa.

- Svi pričaju o Budućnosti, što je možda i normalno nakon tako dobrog početka polusezone, ali normalna je situacija i kod nas. Sve je uobičajeno, treniramo, radimo, čekamo narednu utakmicu - kaže golman šampiona, kapiten Vladan Giljen.

Nema ni govora o krizi...

- Kakva kriza? Od mogućih devet, osvojili smo sedam bodova, dva puta smo igrali na strani. Pristali bismo da sve do kraja sezone uzimamo po sedam bodova na tri utakmice.

Giljen se slaže da igra koju je pokazao lider nije bila na očekivanom nivou, ali vjeruje da će se i to uskoro popraviti.

- Definitivno da nismo blistali u prva tri meča, ali bilo je tu i nekih objektivnih okolnosti - protiv Petrovca smo igrali po jakom vjetru, protiv Rudara u Pljevljima po ledenoj kiši. Nije bilo ni pravih uslova da igra bude idealna, ali kako smo igrali - zadovoljni smo sa sedam osvojenih bodova.

Samo je pitanje kada će Sutjeska početi da igra dobro, smarta 29-godišnji golman, crnogorski rekorder po broju uzastopnih minuta bez primljenog gola (preko hiljadu, prošle sezone).

- Ako nismo igrali dobro, a osvojili smo sedam bodova od mogućih devet, onda je to dobar znak - kako će biti kada proradimo? Ne znam kada ćemo proraditi, ali samo ću podsjetiti da smo u jesenjoj polusezoni počeli da igramo od 7. kola, da smo tada imali šest bodova manje od Budućnosti, a da smo polusezonu završili kao čvrsto prvi, sa pet bodova više od Titograda i Zete, sedam više od Budućnosti.

I na proljeće će biti uspona i padova, ističe Giljen.

- To je sasvim nornalno, pokazala je to i jesenja polusezona. Najvažnije je da imamo dobro atmosferu, da vrijedno radimo, da mislimo na sebe i na svoje igre, a da ne gledamo konkurente, jer mi se i dalje pitamo. Imamo pet bodova više i sve je do nas.

Dobar start Budućnosti je, ipak, malo upozorio Sutjesku, priznaje pouzdani čuvar mreže.

- Svaka im čast, nije lako dati 14 golova na tri utakmice, bez obzira što su dva rivala bila iz donjeg dijela tabele, Lovćen i Mornar, a samo Titograd iz vrha. Ipak, i mi smo Lovćenu dali tri gola na za 15 minuta, da smo poveli na vrijeme možda bismo i više. Budućnost je definitivno naš glavni konkurent za titulu, iako nije jedini. Ako su u stanju da pobijede sve utakmice do kraja, onda ćemo im pružiti ruku. Nismo ni očekivali da ćemo se prošetati do titule, početak je potvrdio da neće biti lako, ali optimisti smo - zaključuje Giljen. Sutjeska u subotu, u okviru 22. kola Telekom 1. CFL, dočekuje Iskru.

Brane pet bodova prednosti na vrhu: Fudbaleri Sutjeske

10 mečeva zaredom Sutjeska nije doživjela poraz u prvenstvu, što je najduža aktuelna serija takve vrste u domaćem šampionatu. Računajući i Kup - Nikšićani su bez poraza 13 utakmica zaredom. Posljednji poraz ekipa Nikole Rakojevića doživjela je 20. oktobra prošle godine, od Petrovca

Bonus video: