Lautaro lansirao Inter na prvo mjesto, Imobile nastavio da rešeta, novo razočaranje za Napolitance

"Nerazuri" preuzeli lidersku poziciju pobjedom nad SPAL-om
2992 pregleda 0 komentar(a)
Lautaro Martines postiže prvi gol, Foto: Beta/AP
Lautaro Martines postiže prvi gol, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.12.2019. 19:54h

Šestog oktobra Inter je Juvenhtusu predao prvo mjesto na tabeli Serije A nakon pobjede „stare dame” u direktnom okršaju u Milanu.

I 56 dana kasnije, milanski tim se vratio na vrh - savladao je SPAL 2:1, pobijedio peti put zaredom, 12. u sezoni i sada ima bod više od Juventusa koji je samo remizirao sa Sasuolom (2:2).

Ovo je Interov najbolji start sezone u istoriji kluba, a imao je pečat Lautara Martinesa - dvostrukog strijelca, u 16. pa u 41. minutu.

"Dobro znamo kakav smo put prošli da bismo nakon 14 kola imali 37 bodova od moguća 42. Sada ovaj entizijazam moramo da iskoristimo na pravi način, da naučimo da lakše privodimo utakmice kraju", rekao je Antonio Konte.

„Nerazuri” su dominirali u prvom poluvremenu, imali sigurnih 2:0 i izgledalo je da gostima prijeti debakl. Ali, mnogo toga se promijenilo kada je Matija Valoti u 50. smanjio na 2:1, mada je Inter i nakon toga stvarao šanse. Prijetio je i SPAL, ali se rezultat nije promijenio.

U gostujućem timu je posljednjih desetak minuta na terenu bio i crnogorski reprezentativac Marko Janković.

<>

"Ušli smo u rizik, strahovali do samog kraja, iako smo apsolutno zaslužili pobjedu", dodao je Konte. U odličnom ritmu je i Lacio, koji je protiv Udinezea (3:0) slavio šesti put zaredom u prvenstvu. I, naravno, opet je igrao na krilima Ćira Imobilea - pogodio je dva puta i sada je na brojci od 17 golova u Seriji A. U kakvoj je formi govori i to da je devet utakmica zaredom strijelac.

<>

U odličnom ritmu je i Lacio, koji je protiv Udinezea (3:0) slavio šesti put zaredom u prvenstvu.

I, naravno, opet je igrao na krilima Ćira Imobilea - pogodio je dva puta i sada je na brojci od 17 golova u Seriji A. U kakvoj je formi govori i to da je devet utakmica zaredom strijelac.

A krizi Napolija se ne nazire kraj nakon što je u Napulju nakon preokreta slavila Bolonja - 2:1.

"Azuri" nisu slavili već šest utakmica, a djelovalo je da su na dobrom putu kada je Fernando Ljorente u finišu prvog poluvremena donio prednost.

Kasnije su trijumf Bolonji donijeli Andrea Skov Olsen i Nikola Sansone.

Milan je osvojio "Tardini" - savladao je Parmu golom Tea Ernandesa u 88. minutu.

<>

Bonus video: