Linfild - Sutjeska: Podvig u Belfastu, ili kraj evropske misije

Nikšićani sinoć trenirali na “Vindsor parku” na temperaturi od samo 13 stepeni. Večeras će se vidjeti da li će im prijati ta promjena, u pokušaju da nadoknade poraz iz prvog meča protiv Linfilda (1:2) i plasiraju se u plej-of kvalifikacija za LE
3466 pregleda 3 komentar(a)
Sa meča Sutjeska - Linfild, Foto: Savo PRELEVIC
Sa meča Sutjeska - Linfild, Foto: Savo PRELEVIC

Evropska misija Sutjeske, koja je počela još 9. jula nezaboravnim dvomečom sa Slovanom iz Bratislave u kvalifikacijama za LŠ, nastavila se duelima sa kiparskim APOEL-om u istom takmičenju, mogla bi danas u Belfastu da doživi konačan završetak nakon revanša 3. runde kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Linfilda.

Ne bi bilo čudo da Nikšićani eliminišu prvaka Sjeverne Irske, momci Nikole Rakojevića bili su čak i favoriti pred dvomeč čiji pobjednik ide pravo u plej-of rundu kvalifikacija.

Bilo bi, međutim, iznenađenje da crnogorski šampion prođe dalje nakon poraza od 2:1 na svom stadionu, kada su se Kojašević i društvo pitali na terenu otprilike 35 minuta, a onda jednostavno nestali sa njega.

Pobjeda od najmanje dva postignuta gola potrebna je fudbalerima Sutjeske na terenu rivala koji je pod Goricom prošle sedmice, iako sastavljen od poluprofesionalnih igrača, skoro sat vremena djelovao kao fizički spremniji, taktički obučeniji tim.

Da nije to prava slika, Nikšićani će pokušati da pokažu večeras na “Vindsor parku” (20.45), iako su u minulih nešto više od 30 dana odigrali sedam utakmica, a biće i lišeni usluga jednog od najboljih, veziste Branislava Jankovića (suspenzija).

- Došli smo ovdje da pokažemo da smo bolji, da pokažemo kvalitet i da se plasiramo u plej-of rundu - veliki je optimista golman Sutjeske Vladan Giljen.

- Nadamo se da će presuditi kvalitet, kao što nije u prvoj utakmici iz razno-raznih razloga. Tu smo propustili veliku šansu da se steknemo prednost pred revanš, ali sada ne možemo da se vraćamo na to, već samo da pokušamo da u revanšu ispravimo stvari - dodaje Giljen.

Sa podgoričkih 36 stepeni, odakle su juče poletjeli čarterom “Montenegro erlajnza”, na 16 stepeni, koliko ih je sačekala temperatura po slijetanju u Belfast tri sata kasnije - ova, značajna promjena, mogla bi i da prija Nikšićanima nakon zgusnutog kalendara mečeva.

Sinoć, na “Vindsor parku”, domu reprezentacije Sjeverne Irske, fudbaleri Sutjeske trenirali su čak na 12 stepeni.

- Vrijeme je prijatno i biće puno lakše za igranje. Naročito zbog toga što jurimo rezultat i moraćemo da zaigramo napadački - dodaje golman Sutjeske.

Nikšićani su, barem u glavama, potisnuli i umor u pokušaju da se domognu plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Nema umora, dobro smo odmorili od petka i jedva čekamo da počne utakmica. Vjerujemo da možemo da napravimo dobar rezultat i da se plasiramo dalje - zaključio je Giljen.

Duel u Belfastu počinje u 19.45 po lokalnom vremenu, sat kasnije po našem vremenu, a sudi Čeh Miroslav Zjlinka..

Bonus video: