Mandžukić i zvanično u Bajernu

"Tačno je da je odlučila moja želja da igram za veliki klub. Sada sam, međutim, na odmoru i sve sam prepustio mojem menadžeru", kazao je 26-godišnji Mandžukić...
1 komentar(a)
Mandžukić, Foto: Beta/AP
Mandžukić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.06.2012. 18:53h

Nepisano pravilo, da fudbaler može napustiti Bundes ligu samo ako Bajern nije zainteresovan za njega, potvrdilo se i u slučaju sjajnog napadača Volfsburga i selekcije Hrvatske, Marija Mandžukića.

Iako su brojni klubovi nudili više, napadač koji je eksplodirao na Evropskom prvenstvu sa tri gola u isto toliko utakmica, novo je pojačanje Bajerna.

"Tačno je da je odlučila moja želja da igram za veliki klub. Sada sam, međutim, na odmoru i sve sam prepustio mojem menadžeru", kazao je 26-godišnji Mandžukić.

A sjajne role u Volfsburgu za koji je prošle sezone postigao 12 golova, nijesu prošle nezapaženo, pa je sa osam miliona eura za koje su ga "vukovi" doveli, Mandžukiću cijena i prije fenomenalnih partija na EP, skočila na 14 miliona, koliko je nudila moskovska Lokomotiva.

Nakon sjajne utakmice sa Italijom u trku za Mandžukića uključila se i Barselona, ali Bajern ima posljednju riječ u Njemačkoj.

Prema pisanju Bilda, Volfsburg će za Mandžukića dobiti 13 miliona eura, dok će godišnja plata napadaču do juna 2016. godine biti 3,5 miliona.

Bonus video: