Mesi otpisao Arsenal, Juve od 0:2 do 2:2

Barselona slavila u Londonu 2:0, golovima Mesija, Juventus u posljednjih pola sata nadoknadio dva gola zaostatka u duelu sa Bajernom
0 komentar(a)
Messi, Foto: Reuters
Messi, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2016. 21:55h

Barselona je, po svemu sudeći, završila posao u dvoboju sa Arsenalom, na dobrom putu bio je i Bajern, ali se Juventus vratio od 0:2 i zakomplikovao dvomeč.

Leo Mesi na prethodnih šest mečeva nije dao gol Petru Čehu, večeras je dva puta matirao češkog golmana i odveo Barsu na korak od četvrtfinala.

Bajern je dominirao protiv Juventusa do 63. minuta, vodio 2:0, golovima Milera i Robena, imao kontrolu, stvarao šanse, a onda je u posljednjih pola sata Juve napravio preokret. Smanjio je Dibala, izjednačio Sturaro.

Tok mečeva

Juve traži treći gol protiv Bajerna. Pogba je dobro šutirao glavom, zamalo je bio neprecizan.

84. minut - Flamini je oborio Mesija u svom šesnaestercu. Argentinac je bio siguran sa bijele tačke - 2:0. Mesijev osmi gol u karijeri protiv Arsenala.

77. minut - umalo 2:0 za Barselonu. Suares je pogodio stativu sa sedam osam metara.

76. minut - čudo u Torinu - 2:2. Bajern je bio neuporedivo bolji do prvog gola, a onda stao. Juve stigao do izjednačenja golom Sturara.

71. minut - vodi Barsa. Leo Mesi. Atomski napad Barselone je proradio. Za pet sekundi prešli su put od svog do protivničkog gola. Suares je lansirao Nejmara, asistencija za Mesija i poigravanje Argentinca u šesnaestercu.

Prvi gol koji je Mesi dao Petru Čehu.

67. minut - Juventus krenuo odlučnije ka golu Bajerna. Pokušao je Kvadrado, siguran Nojer.

66. minut - dijagonala Suaresa sa desne strane, zakasnio je Nejmar. Rasplamsala se borba u Londonu.

63. minut - iznenada i neočekivano, Juventus je smanjio. Pogriješio je Kimik, Mandžukić uposlio Paola Dibalu koji je postigao prvi gol u Ligi šampiona. Može li Juve do preokreta?

60. minut - poslije dugo vremena uzbuđenja pred golom Barselone. Odličan udarac Žirua glavom iz teške pozicije, Ter Štegen je izvadio loptu iz donjeg desnog ugla.

56. minut - 2:0 za Bajern. Arjen Roben u svom stilu. Kontra Bajerna, Holanđanin je dobio loptu na desnoj strani, namještao se i namjestio - lijevom nogom sa 13-14 metara matirao je nemoćnog Bufona. Od 26 golova u Ligi šampiona, Roben je 23 postigao lijevom nogom. Bio je to njegov 20. gol u LŠ u dresu Bajerna - od stranaca više ih je postigao samo Đovani Elber (23).

Ovako grafički izgleda dominacija Bajerna u Torinu. Od svih igrača Juventusa samo je Dibala proveo više vremena na protivničkoj, nego na svojoj polovini.

49. minut - šansa za Barselonu. Nejmar je izašao sam ispred Čeha, golman Arsenala brzo je istrčao i ušao u šut asu Brazilcu.

Nakon prvih 45 minuta, Bajern zasluženo vodi u Torinu, golom Tomasa Milera.

U Londonu, Arsenal je zadržao Barselonu, koja prvi put od kada je Luis Enrike trener nije uputila šut u okvir gola za 45 minuta.

45+1. minut - čekale su se posljednje sekunde da Barsa pokaže koliko je opasna. Akcija u tri poteza - Buskets za Danija Alveša, iz trka i skoka ubacio je bek Barselone sa desne strane, na glavu Suaresu, koji je gađao pored druge stative.

43. minut - vod Bajern, zasluženo. Roben je centrirao sa desne strane, Daglas Kosta vratio loptu u šesnaesterac, a Tomas Miler drugu šansu nije mogao da promaši. Njegov 34. gol u Ligi šampiona.

Bajern zasluženo vodi, mogao je i mnogo ranije. I ubjedljivije...

32. minut - još jedan šut ka golu Juventusa. Levandovski glavom, pravo u Bufona.

31. minut - i bek Bajerna Bernat probao da ugrozi Juventus, slabijom desnom nogom, Bufon spreman i za to iznenađenje.

Odlično se Arsenal suprotstavlja Barseloni, virtouzni napadački trio za sada zaustavljen, neprimjetan.

U Torinu, Bajern mnogo bliži vođstvu, pitanje je do kada odbrana Juventusa može da izdrži...

23. minut - pokušaj Robena, vrlo nezgodan, ali preko gola.

22. minut - kakva šansa za Arsenal. Naizgled spor napad, pretvorio se u zlatnu priliku - mogao je Čembrlen mnogo bolje da šutira sa desetak metara. Loptu je lako zaustavio Ter Štegen, uz pomoć bloka igrača iz posljednje linije.

14. minut - zicer za Bajern. Levandovski je prošao po desnoj strani, vratio na peterac, gdje se Miler spetljao u situaciji kada se očekivala egzekucija. Ovakve prilike Miler ne promašuje često...

Pogledajte i reakciju Gvardiole nakon promašaja...

12. minut - još jedna šansa u Torinu. Dibala za Mandžukića, koji je u padu loše zahvatio loptu. Odmah na drugoj strani prilika i za Bajern, Daglas Kosta nije uspio da ugrozi Bufona.

U Londonu bez uzbuđenja, ali sve može da se promijeni u djeliću sekunde.

Arsenal se nije povukao, Barselona (još) nije preuzela kontrolu.

4. minut - Arturo Vidal na dobro poznatom stadionu, protiv bivšeg kluba, odapeo je sa 25 metara, ali Bufon je dobro pratio let lopte.

1. minut - Juve odmah opasan protiv Bajerna. Pokušao je Mandžukić, brani Nojer.

Počeli su mečevi u Londonu i Torinu, dva velika derbija osmine finala Lige šampiona.

(Sve)moćna Barselona gostuje Arsenalu, Juventus dočekuje Bajern.

Može li Vengerov tim pronaći rješenje za nezadrživi triling napadača Mesi - Suares - Nejmar?

Može li, s druge strane, Mesi uraditi nešto što nije nikada do sada - savladati Petra Čeha.

Šest puta Argentinac je igrao protiv njegovih timova i nijednom nije pogodio mrežu češkog golmana.

Bajern, s druge strane, želi da prekine neugodan niz na strani u eliminacionim fazama elitnog takmičenja, ali Juventus nije tim protiv koga se negativne serije tek tako prekidaju.

Bonus video: