Krah Bosne u Jerevanu: Mhitarjan zasjenio zvijezde "zmajeva"

Dva gola i dvije asistencije Mhitarjana kobne po "zmajeve"
2143 pregleda 0 komentar(a)
REUTERS/Anton Vaganov, Foto: ANTON VAGANOV
REUTERS/Anton Vaganov, Foto: ANTON VAGANOV
Ažurirano: 08.09.2019. 18:03h

Bosna i Hercegovina se oprostila od nade da će učestvovati na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Nade "zmajeva" nestale su u Jermeniji, gdje je domaća selekcija nadigrala favorizovanog gosta 4:2.

Henrik Mhitarjan je već u 3. minutu iskoristio lošu reakciju odbrane, zaobišao je golmana Šehića i napucao loptu u praznu mrežu. Bio je to njegov prvi gol još od marta i poraza Jermenije u Bosni 2:1.

Odgovorio je njegov saigrač iz Rome, Edin Džeko, iz neposredne blizine na sjajno dodavanje Gojaka u 16. minutu.

"Zmajevi" su bili opasniji do poluvremena, ali nisu uspjeli da preokrenu. U nastavku su Jermeni bili bolji rival, pa je Mhitarjan u 66. minutu iskosa sa desne starne primio loptu na desetak metara i rezantnim šutem pogodio ispod prečke.

Četiri minuta kasnije Gojak je poravnao u reprizi prvog gola "zmajeva", samo što je Kolašinac bio asistent.

Do kraja su, međutim, "zmajevi" primili dva gola - Hambardžujanu se Mhitarjan odužio za asistenciju u 77. minutu, da bi konačan rezultat postavio Lončar, autogolom u petom minutu nadoknade, kada je nespretno naletio na odbranjen šut Mhitarjana.

Jermenija nakon 6. kola u grupi J, ima devet bodova, a BiH tek sedam. Lider je Italija sa 15 bodova iz pet utakmica, a 12 bodova ima Finska, koja večeras dočekuje "azure".

Bonus video: