Mihajlović: Nisam više selektor reprezentacije Srbije - Vijesti.me
PREUZIMA SAMPDORIJU

Mihajlović: Nisam više selektor reprezentacije Srbije

"Poziv Sampdorije nije nimalo uticao na moj odlazak iz reprezentacije, on se jednostavno desio", kazao je Mihajlović

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović (Foto: Beta AP)

Siniša Mihajlović rekao je danas da napušta mjesto selektora Srbije i da će u narednom periodu voditi italijansku Sampdoriju.

"Poslije razgovora sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije i poslije mog dugog razmišljanja, donio sam odluku da nisam više selektor reprezentacije", rekao je Mihajlović novinarima poslije revijalne utakmice u Užicu.

Mihajlović je reprezentaciju Srbije preuzeo u maju prošle godine, a prije toga je vodio Bolonju, Kataniju i Fiorentinu.

"Mnogo mi je žao zato što sam proveo lijepih 18 mjeseci kao selektor, oformio novu generaciju igrača, tim i ekipu i zajedničkim radom tih momaka koji su u početku bili nepoznati ili nepriznati. Dokazali su radom da su prepoznatljivi i svjetskom fudbalu", naveo je Mihajlović.

On je kazao da reprezentacija Srbije sa trenutnim igračima "sigurno ima blistavu perspektivu".

Mihajlović je naveo da poziv Sampdorije da preuzme taj klub nije uticao na njegov odlazak iz reprezentacije, kao i da je tokom 18 mjeseci u nacionalnom timu imao brojne ponude drugih klubova.

"Poziv Sampdorije nije nimalo uticao na moj odlazak iz reprezentacije, on se jednostavno desio. Odluku o odlasku sam bazirao samo na tome što čelnici FSS-a, predsjednik Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković nisu mogli da mi daju garancije da će da nastave da vrše te funkcije", kazao je on.

Mihajlović je ponovio da su Karadžić i Laković ljudi kojima vjeruje i da novac nije bio problem kada su u pitanju pregovori sa FSS-om.

"Novac u razgovorima sa čelnicima FSS-a nikada nije bio problem. Moj ugovor bio bi iste visine kao i do sada da sam ostao. Ali, uticale su neke druge stvari na sve to", rekao je Mihajlović.

Srbija sa njim na klupi nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, pošto je zauzela treće mjesto na tabeli Grupe A kvalifikacija, iza Belgije i Hrvatske.

Mihajlović je kao selektor u 19 zvaničnih utakmica imao sedam pobjeda, četiri neriješena rezultata i osam poraza.