Mislio sam da mi je Brazil posljednja šansa da zaigram veliko takmičenje

Četiri dana prije meča sa Moldavijom Branko Brnović je počeo da uigrava ekipu - trening na kampu FSCG bio je otvoren samo prvih 15 minuta...
5 komentar(a)
Dejan Damjanović, Foto: Savo Prelević
Dejan Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2014. 16:49h

Zlatni strijelac crnogorske reprezentacije, Dejan Damjanović, kazao je danas da je mislio da mu je Mundijal u Brazilu posljednja šansa da osjeti čar velikog takmičenja.

"Iskreno, mislio sam da mi je to posljednja šansa. Selektor, međutim, smatra da mogu da pomognem još, ja se dobro osjećam i ponovo sam tu", kaže 33-godišnji napadač Peking Guana.

Zato je Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2014. definitivno posljednja šansa...

"Posljednja, i za mene i za nekoliko iskusnijih fudbalera. Potrudićemo se da napokon odemo na veliko takmičenje i osjetimo spektakl. Mislim da je i Crna Gora zaslužila to, ovo je već četvrti ciklus, u posljednja dva smo bili vrlo blizu".

Četiri dana pred premijerni meč sa Moldavijom, selektor Branko Brnović je počeo da uigrava ekipu - trening na kampu FSCG bio je otvoren samo prvih 15 minuta. I opet je padala kiša...

Damjanović kaže da crnogorski fudbaleri ne mogu da zaborave ubjedljiv poraz od Moldavije na kraju prošlog ciklusa (5:2), te da spremaju revanš sa kamatom.

"Mnogo su nas zadužili i želimo da im vratimo. Treba, međutim, da budemo oprezni, jer to nije naivna ekipa. Više im odgovara kada igraju na strani, jer imaju nekoliko brzih igrača, traže prostor za kontranapde. Ekipa su koju ne treba potcijeniti, ali ni precijeniuti. Imamo dobru školu od prošlog međusobnog duela".

Damjanović je uvjeren da će predstojeći duel biti drugačiji i da će imati drugačiji epilog od oktobarskog. Potrudiće i da lično da doprninos - golom, asistencijom, zalaganjem... Kao što je radio u prošlom ciklusu. Tada je pogađao u seriji, mrežu je tresao na maltene svakom velikom meču: protiv Ukrajine u Kijevu, Engleske i u Podgorici i Londonu, Poljske u Varšavi...

"Biću maksimalno motivisan i potrudiću se da doprinesem revanšu. Tu su Stevan Jovetić i Mirko Vučinić, zdravi su i u dobroj su formi, što je mnogo značajno. Svi zajedno, želimo da pokažemo da je ishod predhodnog meča bila samo slučajnost", kaže Damjanović, koji očekuje podršku sa tribina.

"Ovo je novi ciklus, novi početak. Znam da su navijači možda bili malo nezadovoljni rezultatima na kraju prošlih kvalifikacija, ali reprezentacija je svetinja. Očekujem pun stadion, sa navijačima ćemo lakše do cilja".

Odsustvo Marka Baše je hendikep, ali Damjanović ističe da je bilo gorih dana...

"Navikli smo da nas fali i više. Nadam se da neće više biti povrijeđenih igrača i da će nam se Vladiomir Volkov pridružiti. Mislim da u ovom trenutku imamo dobar sastav".

On je kazao da je grupa, u kojoj se takmiče Crna Gora i Moldavija, izjednačena i da je svaki bod bitan.

"Možda bodovi kod kuće budu presudni. Imamo dobar raspored i moramo razmišljati da kvalifikacije počnemo sa sedam do devet bodova iz prve tri utakmice".

Nakon Moldavije, Crna Gora u oktobru gostuje Lihtenštajnu i Austriji.

Bonus video: