Mladost nastavlja seriju u gostima

"Igrači su pokazali taktičku zrelost i disciplinu u igri, Grbalj je odigrao onoliko koliko smo mu mi dozvolili", istakao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2012. 11:00h

Nakon Bokelja, fudbaleri Mladosti uspjeli su da savladaju i Grbalj i tako naprave veliku bodovnu zalihu u odnosu na timove koji se nalze u zoni baraža. Goste nije omelo ni rano isključenje Marka Dževerdanovića (igrao se 33. minut), Mladost je naplatila upornost i lošu reakciju domaće odbrane.

Gosti su poveli u 14. minutu - Raičević je centrirao iz “skraćenog kornera” sa lijeve strane, a Martinović iznenadio golmana domaćih Radulovića. Grbljani su uzvratili u 18. minutu preko Mićića, ali je raspoloženi golman Mladosti Marčelja odbranio njegov pokušaj. Dva minuta kasnije golman gostiju je zaustavio i udarac Jankovića, dok je u 26. minutu Mićić sa 14-15 metara šutirao preko prečke. Nakon toga uslijedilo je isključenje - Marko Dževerdanović je oštro faulirao Maguda i dobio žuti karton, a nakon velike gužve koja se stvorila igrač Mladosti je morao u svlačionicu zbog druge javne opomene (u Grblju su opomenuti golman Radulović i Glavan). Nakon ulaska u teren i polemike sa sudijom Željkom Radunovićem isključeni su predstavnik Mladosti Veselin Šipčić, te fizioterapeut Zoran Dragojević.

U nastavku je urodila plodom potpuna ofanziva Grblja - u 79. minutu Marčelja je srušio Kaluđerovića, a Mićić izjednačio iz penala. Grbalj je nastavio da napada, ali je Mladost odnijela čitav plijen - Rašović je presudio domaćinu dva minuta prije kraja regularnog toka.

"Primili smo dva gola praktično bez šanse, a imali mnoštvo prilika, igrača više... No, lopta jednostavno nije htjela u gol, i to je fudbal. Imam povjerenje u ovu ekipu, treba da radimo još više i nadam se da će nam se ovo što smo izgubili vratiti već u narednom kolu", rekao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

"Igrači su pokazali taktičku zrelost i disciplinu u igri, Grbalj je odigrao onoliko koliko smo mu mi dozvolili. Sada se okrećemo narednom derbiju sa ekipom Budućnosti", istakao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Grbalj - Mladost 1:2

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 300. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Blažo Bogdanović (Nikšić). Strijelci: Mićić u 79. minutu iz penala za Grbalj, a Martinović u 14. i Rašović u 88. minutu za Mladost. Žuti kartoni: M. Radulović, Glavan, N. Radulović, Janković (Grbalj), Marčelja, Popović, M. Dževerdanović (Mladost). Crveni kartoni: M. Dževerdanović, predstavnik kluba Šipčić, fizioterapeut Dragojević, trener Miodrag Vukotić (Mladost).

Grbalj: M. Radulović 6, Magud 6 (Lađić), Bogdanović 7, Mikijelj 6, Glavan 6, G. Jovanović 5 (Pepić 6), N. Radulović 6, Mićić 7, Janković 7, Nikolić 5,5, Milić 5,5 (Kaluđerović 6).

Mladost: Marčelja 7,5, Popović 6,5, Živković 6,5, Mitrović 7, N. Dževerdanović 7, Raičević 6,5, Mijušković 6,5, Rotković 5 (Pejaković 6, Lončar), Martinović 7, Eber 6,5 (Rašović 7), M. Dževerdanović 5.

Bonus video: