Mogren brani tron protiv Zete

Lider je oslabljen neigranjem povrijeđenih Ćetkovića i Tatara, dok kapiten Grbić nema pravo nastupa zbog crvenog kartona u posljednjem meču protiv Mladosti
66 pregleda 0 komentar(a)
Mogren_1, Foto: B.PEJOVIĆ
Mogren_1, Foto: B.PEJOVIĆ
Ažurirano: 06.05.2011. 20:10h

Posljednji meč sa ekipom Mladosti potvrdio je da je i lider ranjiv, Mogren je u srijedu popodne osvojio bod na Starom aerodromu. Budvani, međutim, četiri kola prije kraja i dalje imaju tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost, tako da lider u dobrom raspoloženju dočekuje Zetu.

Ekipa iz Golubovaca stiže u Budvu nakon dva uzastopna remija protiv Rudara i Budućnosti...

- Čeka nas težak posao, pogotovo što je i raspored zgusnut. Za razliku od nas, Zeta nema imperativ, a gosti takođe imaju dobru ekipu.

Lično, mnogo ih respektujem, ali naš cilj je poznat. Moramo da pokušamo da osvojimo sva tri boda, protivnik ima dobre igrače, ali vjerujemo u sebe - kaže Igor Matić, vezista Mogrena.

Lider očekuje otvorenu predstavu na Lugovima...

- Sigurno da će Zeta doći da igra otvoreno, onako kako igramo i mi. No, kako god bilo, naš cilj je da zabilježimo pobjedu, iako to neće biti lako.

Svaka utakmica je priča za sebe, svako igra fudbal. Uključujući i kup takmičenje, mi smo u posljednjih sedam mečeva sa trenerom Milačićem ostvarili pet pobjeda i dva puta remizirali.

Mislim da je to dobar učinak. Bilo je teško protiv Mladosti, ali nismo se opustili u nastavku kako se priča, a teško je kada propustite 4-5 šansi u prvom dijelu - ističe Matić.

Mogren je, međutim, znatno oslabljen u sjutrašnjem meču, jer Ćetković i Tatar ne mogu da igraju zbog povreda, dok je Grbić zaradio crveni karton u prošlom kolu protiv Mladosti.

- Dobro je, međutim, što se i dalje mi pitamo. I ranije sam izjavio da će do našeg međusobnog obračuna sa ekipom Budućnosti biti kikseva, i naših i njihovih.

Ne treba da osjećamo pritisak, moramo da mislimo na sebe, a trenutno je titula i blizu i daleko.

Vjerujem, međutim, da ćemo kao pobjednici završiti trku. No, nije lako pobjeđivati u svakom meču, jer je liga jača nego ranijih godina. Ima puno dobrih igrača, te povratnika iz inostranstva - zaključio je Matić.

Gosti žele da pomrse račun lideru

Zeta je u dva posljednja meča remizirala protiv Rudara i Budućnosti (oba puta bilo je 2:2), a sjutra želi da se pokaže i protiv lidera Mogrena.

- Rasterećeni smo, ne možemo ništa da izgubimo. Domaćin će biti puno oslabljen neigranjem Grbića i Ćetkovića, ali ne obaziremo se previše na to.

Nadam se povoljnom rezultatu, u našem jesenjem meču na Lugovima nije bilo golova. Mislim da ih ni ovog puta neće biti puno, vjerovatno će odlučivati jedna šansa - kazao je Saša Ivanović, golman Zete.

Trener Zete Dejan Vukićević ne može da računa na vezistu Zariju Peličića, koji ima parne kartone.

Bonus video: